Ispuhana riječka momčad

DEMONSTRACIJA NEMOĆI Mišković je mijenjao trenere Rijeke i nakon manjih neuspjeha od Bišćanovih

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan trenutno ima učinak zbog kojega je Kek morao otići. Mišković se nakon poraza u Velikoj Gorici priklonio igračima i odlučio žrtvovati trofejnog trenera. Kome će se Mišković prikloniti nakon najnovije mršave serije?



RIJEKA Igor Bišćan ni u četvrtom pokušaju na klupi Rijeke nije uspio pobijediti u Jadranskom derbiju. Aktualni trener “bijelih” odradio je i šestu službenu (četvrtu prvenstvenu) utakmicu zaredom bez pobjede, Rijeka je posljednju pobjedu ostvarila 3. kolovoza protiv Slaven Belupa (3:1), nakon toga poražena je u Velikoj Gorici, odigrala je 1:1 protiv Osijeka, potom je izgubila od Genta, pa odigrala 1:1 s Belgijancima, a onda su uslijedila dva nova remija protiv Intera i Hajduka. Četiri remija i dva poraza. Srećom u toj seriji odgođena je utakmica protiv Dinama. Kako sada momčad Rijeke izgleda teško bi bilo očekivati nešto više od te utakmice. Rijeka ne zna za pobjedu 44 dana, a pred bijelima su tri uzastopna gostovanja…  


Ono što zabrinjava više od rezultata, jer ljestvica pokazuje da momčadi prvi vrhu nisu tako daleko, su igre i nevjerojatno fizički padovi začinjeni serijom ozljedama. I sam Igor Bišćan priznao je javno da mu momčad fizički ne izgleda dobro i da se susreće s neobjašnjivih nizom ozljeda. Trener Rijeke ponovo je preuzeo odgovornost za takvo stanje. Isto je učinio i krajem prošle sezone, ali pomaka nema… Najbolji pokazatelj fizičkog stanja u momčadi je Franko Andrijašević koji je sredinom nastavka uzaludno pozivao igrače da pritisnu Hajdukovu zadnju liniju. Franko je stigao prije 15 dana, ustvrdio je Bišćan nedovoljno spreman (!), a ostali igrači Rijeke odradili su normalno pripreme i u stalnom su natjecateljskom tonusu. Jasan pokazatelj tjelesne nemoći, baš kao i Bišćanova izjava da se još uvijek nije pronašao zaključak zašto se igrači Rijeke masovno ozlijeđuju…


Damir Mišković je u svojoj trofejnoj riječkoj eri surađivao s još tri trenera prije Igora Bišćana. Srećko Juričić je na početku “ere Volpi” na klupu doveo Dragana Skočića. Bivši trofejni trener smijenjen je nakon svega sedam utakmica. Za razliku od svih ostalih Miškovićevih trenera nije imao mogućnost slagati momčad po svojem ukusu. Preuzeo je ekipu u hodu, momčad koja se borila za ostanak pojačana je tek dvama slobodnim igračima, “veteranima” Dinom Drpićem i Ivanom Bošnjakom. Skočić je u sedam utakmica prije smjene upisao jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza.




Elvis Scoria naslijedio je Skočića, ali i on je morao otići. Smijenjen je nakon tri remija i jednog poraza pod objašnjenjem da mu je publika okrenula leđa. Scoria je remizirao s Hajdukom na Kantridi, u Koprivnici, izgubio je od Dinama u Maksimiru, a otišao nakon remija protiv Cibalije pod stijenama. 


Matjažu Keku “odzvonilo” je nakon poraza od Gorice. U toj po Keka kobnoj seriji dogodila su se četiri remija  i dva poraza. Igor Bišćan trenutno ima učinak zbog kojega je Kek morao otići. Mišković se nakon poraza u Velikoj Gorici priklonio igračima i odlučio žrtvovati trofejnog trenera. Kome će se Mišković prikloniti nakon najnovije mršave serije? Za HNL kvalitetnim, ali tjelesno onemoćalim igračima ili treneru koji nemoćno sliježe ramenima nakon utakmicama u kojima njegovu momčad podjednakom lakoćom pretrčavaju prvotimci Genta, Intera, Osijeka ili Hajduka?