NBA liga

Poraz Houstona unatoč 58 poena Jamesa Hardena

Hina

James Harden/Foto REUTERS

James Harden/Foto REUTERS



PORTLAND Hrvatski košarkaš Ante Žižić je sinoć u porazu svojih Cleveland Cavaliersa od Portland Trail Blazersa odigrao solidno i zabio je 16 koševa u 27 minuta na terenu, upisavši pritom osam skokova, jednu asistenciju i dva bloka.


Portland Trail Blazers su sa 129-112 kod kuće slavili protiv Cavaliersa, a do pobjede ih je vodio Damian Lillard sa 33 koša.


CJ McCollum je dodao 19 koševa, a Jusuf Nurkić 10 i isto toliko skokova i asistencija za svoj prvi triple-double u karijeri.




Najbolji strijelac Clevelanda, kojem je ovo 13. poraz u zadnjih 14 utakmica, bio je Jordan Clarkson koji je utakmicu završio sa 22 ubačaja, a Rodney Hood je dodao 20.


Najuzbudljiviju utakmicu sinoć su odigrali Houston Rockets i Brooklyn Nets a slavio je nakon produžetaka gostujući Brooklyn sa 145-142 unatoč 58 koševa Jamesa Hardena.


Spencer Dinwiddie je predvodio Netse sa 33 koša, uključujući tri trice u zadnjih 27 sekundi regularnog dijela utakmice. Houstonu nije pomogao ni Harden koji je zabio 58 koševa, što mu je druga utakmica zaredom u kojoj je ubacio preko 50 poena. Tome je dodao deset skokova i šest asistencija.Rockets su postavili NBA rekord sa 70 pokušaja trica.

I u Oaklandu je bilo napeto, tamo su domaći Golden State Warriors sa 147-140 pobijedili New Orleans Pelicanse.


Stephen Curry je utakmicu završio sa 41 poenom, od čega je sedam trica, dok je najbolji kod Pelicansa bio Anthony Davis sa 30 poena, 18 skokova i sedam asistencija.