Pripreme za EP

KOŠARKAŠKI SPEKTAKL NBA zvijezde dolaze u Opatiju

Zlatko Horvat

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Na turniru »Opatija 2017« igrat će reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Ukrajine u samoj završnici priprema za EP



RIJEKA U opatijskoj dvorani »Marino Cvetković« od 12. do 14. kolovoza održat će se pravi spektakl. Riječ je o turniru seniorskih košarkaških reprezentacija »Opatija 2017«, svojevrsnoj posljednjoj provjeri uoči Europskoga prvenstva (Hrvatska će 26. kolovoza igrati zatvorenu utakmicu sa Slovenijom), zajednički domaćini kojega će od 31. kolovoza do 17. rujna biti Finska, Izrael, Rumunjska i Turska, a što će u Opatiju dovesti čak 11 NBA igrača i devet igrača iz Eurolige.


Na opatijskom će turniru nastupiti tri reprezentacije, uz hrvatsku vrstu predvođenu Bojanom Bogdanovićem i Darijom Šarićem, dolazak su najavile reprezentacije Slovenije i Ukrajine.


– Ovaj turnir je veliki spektakl, ne samo za Opatiju, već za cijelu Hrvatsku. Mislim da sam o važnosti ovoga turnira sve rekao podatkom da 11 NBA igrača i devetorica iz Eurolige koji će doći u Opatiju zajedno godišnje zarađuju 50 milijuna eura, primjerice, samo Slovenac Goran Dragič godišnje zarađuje 16 milijuna dolara, što znači da je njihova vrijednost veća od vrijednosti svih igrača u HNL-u – rekao je Robert Jurković, predsjednik Društva za športsku rekreaciju »Marinovi prijatelji«, koja je zajedno s Košarkašim klubom »Opatija« i Hrvatskim košaršakim savezom suorganizator turnira, na konferenciji za novinare u hotelu »Royal« na kojoj su sudjelovali i dogradonačelnik Opatije Emil Priskić, član stručne komisije HKS-a Aramis Naglić, predsjednik Opatijskog sportskog saveza Fernando Kirigin, predsjednik »Opatije« Odisej Kurelić i Mario Marinović, dopredsjednik »Marinovih prijatelja«.




– Opatija je prijatelj sporta, što je već u nekoliko navrata i dokazala. Čestitke organizatoru što će u Opatiju dovesti igrače iz NBA lige, kao i ostale igrače koji su važna karika njihovih reprezentacija. Bit će ovo velik sportski događaj za koji će zasigurno vladati velik interes – rekao je Emil Priskić, dogradonačelnik Opatije.


U dobru organizaciju i interes koji će turnir »Opatija 2017« izazvati, ne sumnja niti Fernando Kirigin, predsjednik Opatijskog sportskog saveza.


– Zadovoljni smo što se Opatija ima prilike pohvaliti ovako velikom manifestacijom kao što je ovaj košarkaški turnir. Da nemamo dvoranu, tako nešto bilo bi nemoguće organizirati. Društvo za športsku rekreaciju »Marino Cvetković« ima iskustva u organizaciji, stoga vjerujem da će i ova organizacija biti najbolja moguća te da ćemo svi moći uživati u izvedbi najvećih zvijezda – rekao je Kirigin.


S obzirom na atraktivne sudionike i termin u kojem se turnir igra, kapacitet dvorane »Marino Cvetković« bit će povećan na 2.000 sjedećih mjesta.


– Budući da će u tom terminu biti završne pripreme za Eurobasket, reprezentacije će biti u najtejacetljskom naboju, što znači da ćemo gledati pravu košarku u kojoj ćemo svi uživati. Ne sumnjam da će dvorana biti dupkom puna – rekao je Aramis Naglić.