Osoba koja je poznavatelj kavne kulture i promicatelj specialty scene.
Koja za svog gosta osigurava najbolji proizvod tako što brine o kavi od nabavke preko skladištenja pa do serviranja.
Osim toga njegov cilj je pobuditi kod gosta i ostalih djelatnika zanimanje za kavu te pripremiti meni u skladu s potrebama i trendovima.
Tko treba sommeliera za kavu?
Njegovo radno mjesto sigurno će se naći u strukturi hotelskih lanaca te u kompanijama koje se bave distribucijom kave.
Kompetitivna razina izvrsnosti u kuhanju kave i senzorici i internacionalni certifikati omogućiti će vam nove prilike na tržištu rada u i van zemlje.
Gdje se održavaju treninzi?
SCA premier trening campus Hug & punch u Matuljima je osmišljen primarno kao edukativni centar.
Specialty scena u Hrvatskoj konačno je dobila platformu za razvoj tog zapaženog smjera u kavi.
Edukacije koje provodi su podjeljene u pet modula a sve su iz struke specijaliste za kavu:
1. Poznavanje zelene kave
2. Vještine senzorike
3. Vještine prženja
4. Barističke vještine
5. Vještine kuhanja i mljevenja kave
Što je specialty kava?
Po definiciji to su kave koje su na panelu dobile više od 80/100 bodova,
Međutim razvojem tržišta ekskluzivnih kava taj izraz se uvriježio za pristup kavi koji nadilazi komercijalni,
Koji referira na izvrsnost u proizvodnji i kuhanju kave te svakom segmentu koji kava dotiče na svom putu od plantaže do stola gosta.
Kako je taj trend u svijetu već par godina prisutan kao “ Treći val kave” putem malih craft pržionica te “specialty coffee shopova” nameće se i kod nas.
Budi i ti dio vala.
Za prijave i više informacija klikni na www.hugandpunch.com