Za kreativce

CeKaPe u Rijeci: Krenule prijave za jesenske radionice kreativnog pisanja

Kim Cuculić

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com



RIJEKA Započele su prijave za upise u jesenske semestralne radionice kreativnog pisanja CeKaPea u Rijeci. Enver Krivac vodi radionice proze i stripa, a o prozi kaže: »Na ovoj radionici pokušat ćemo zajedno zaključati vaš ego u podrum, ukloniti vaše slijepe točke, otkloniti osnovne dječje bolesti svakog nevođenog kreativca i pametnjakovića, potražiti zajedno gdje se sve kriju dobre priče, gledati što se korisnoga može ukrasti od drugih umjetnika te zašto i kako pisanje nema isključivo veze samo s književnošću i baš nikakve veze s pravopisom.«


Na radionici stripa Krivac ističe da će se raditi na idejama, scenarijima, osmišljavati i kreirati likove, zakomplicirati ili olakšati im virtualne živote, crtati i puno pričati. Na radionici »U potrazi za glasom« s Teom Tulić tražit će se odgovori na pitanja: Kako istkati sadržaj lišen autorskog naličja, stida i ega? Kako steći slobodu pisanja? Kako polagati račune samo svom tekstu? Kako pronaći svoje literarno JA?


Davor Mandić za radionicu kratke priče kaže: »Pričat ćemo o likovima, pripovjedačima, počecima i krajevima, fabuli i sižeu; vježbat ćemo kreiranje uvjerljivih likova, biranje tipa pripovjedača, organizaciju fabule u dobar siže, riječju, pokušat ćemo odgovoriti na pitanje zašto je toliko lakše prepoznati dobru priču nego napisati ju.«Informacije se mogu pronaći na https://cekape.com.