Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Nova generacija

LG predstavio tehnološko čudo - roll televizija koja se sama "zarola" u kutiju

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 12:38 2019-01-10T12:38:57+01:00

LG je na tehnološkom sajmu u Las Vegasu predstavio posljednje tehnološko čudo. Njihova roll - televizija kreće u prodaju ove godine, a cijena se za sada može samo naggađati

Tehnološki gigant LG predstavio je novu generaciju svojih OLED televizija. Posljednje tehnološko čudo OLED TV ROLL, za funkciju ima samostalno spremanje u kutiji prilikom ne korištenja, i to samo pritiskom na gumb. Inženjerski i dizajnerski stručnjaci unutar LG tvrtke stvorili su televiziju koja radi na principu rolanja. Praktična je za bilo koju prostoriju i prilikom paljenja, izlazi iz kutije. Pritiskom na gumb, zarola se natrag u kutiju. Televiziju naravno prati i tanki ekran fantastičnih boja i besprijekorne zvučne kvalitete. 

Nova generacija OLED televizije ima ekran od 64 inča i može se zarolati u kutiju koja služi kao zvučnik. Na ovogodišnjem CES-u je najavljeno da nove OLED televizije kreću  prodaju sredinom godine. Tim iz LG je nadmašio je sva dosadašnja postignuća, jer ova futuristička televizija ima i poseban "Line Mode". Riječ je o tome da će se ekran zarolati do samog podnožja, ali moći ćete i dalje slušati glazbu i imati uključene sve komande. LG je uključio i zvukove gorenja vatre u kaminu, kao i zvuk padanja kišnih kapi, za sve romantične trenutke. Ove godine je dodana i podrška za glasovne komande Alexe, koja je do sada integrirana u webOS LG-ijev software. LG dodaje i Appleov AirPlay 2, a moći ćete puštati i glazbu na zvučnicima Atmos i kada je TV skroz "podignut".  

Iz kompanije LG poručuju korisnicima da kvaliteta televizije neće niti u jednom pogledu biti lošija zbog ove mogućnosti. Naglašavaju da televizija ima standardni OLED set i procesor Alpha 9 kao i sve ostale LG televizije za 2019. godinu. Rečeno je da će sve OLED-ove značajke, poput fantastične crne boje, širokog spektra HDR boje, svjetline i kontrasta, ostati na istoj, pa čak i boljolj razini. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.