Njam, njam

Talijanski specijaliteti u sirovoj verziji: Mihaela Devescovi u Rijeci i Zagrebu održava radionice raw fooda

K. B.

Polaznici radionice naučit će kako brzo i jednostavno, bez termičke obrade, pripremati bezglutensku hranu te kako izraditi slastice bez šećera, brašna, jaja



U ovom užurbanom svijetu mnogi se žale da nemaju vremena razmišljati o tome što jedu, kao ni o utjecaju hrane koju jedu na njihovo zdravlje.


Mihaela Devescovi, autorica knjiga Sirova hrana i Slatke strasti, te urednica web stranice Sirovahrana.hr ističe da je poboljšanje zdravlja i kvalitete života korisno za svakoga, a promjena navika koja će se odraziti i najviše osjetiti na zdravlju djece, starijih ili osoba sa zdravstvenim tegobama može se postići uz pomoć zdrave sirove prehrane.




Kako pripremati hranu bez termičke obrade i bez glutena, koja je puna vitamina i enzima, a priprema se brzo i jednostavno. Kako izraditi zdrave slastice bez šećera, brašna, jaja,  koje su tako neodoljivo ukusne. Odgovore na ova i druga pitanja vezana uz sirovojelstvo dat će Devescovi na novoj radionici “Talijanska kuhinja u raw foodu” gdje će se u ležernoj atmosferi, kroz razgovor i zabavu naučiti više o pripremi jela.


Zdravo druženje


Radionica se održava u Rijeci, u subotu, 12. svibnja od 14 do 17.30 sati u Demetrinom kutku u ulici Milana Butkovića 2, te u Zagrebu u petak, 11. svibnja u Nutriformi u Brozovoj ulici 12, 2 kat od 17.30 do 20.30 sati.


Polaznici radionice, čija je cijena 200 kuna, dobit će skriptu sa svim receptima. Također će tada imati mogućnosti kupiti knjige Sirova hrana i Slatke strasti po promotivnoj cijeni od 100 kuna, te imaju popust od 15 posto na raw torte naručene putem web stranice Sirovahrana.hr/torte/


Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail [email protected], a više informacija može se dobiti na na broj 091/64 64 646. Mjesta su ograničena.


Jurica Galoic/PIXSELL;


Jurica Galoic/PIXSELL;



Istinski sam radosna koliko ljudi se prijavljuje na moje radionice. Hvala što vjerujete u mene.  Pozivam i ostale, ako osjete tako u svom srcu, da nam se pridruže.


Ovu radionicu ćemo jednostavno pretvoriti u blaženo zdravo druženje uz hranu. Pripremat ćemo orašasta mlijeka, odnosno napitke, pizza krekere, bruschetta krekere, povrtne krekere, brzu i jednostavnu paštetu, punjene šampinjone, špagete od tikvica s tri različita umaka, tortu od čokolade i jagoda.


Sirove slastice


“Kada sam krenula u raw food priču, držala sam se izreke: Radi ono što voliš, voli ono što radiš, predaj se tome i uživaj ne misleći o uspjehu, kaže Devescovi, koja je uz vođenje weba posvećenog zdravoj prehrani, pisanju knjiga i vođenju radionica, svoju strast usmjerila u proizvodnju sirovih slastica.


Brend Raw Sweets nudi čokoladne praline, kuglice od kokosa i lješnjaka, čokolade te čokoladni namaz. Proizvodi imaju organski certifikat, proizvedeni su bez termičke obrade te su pogodni za dijabetičare i vegane jer ne sadrže šećer, laktozu niti gluten.