Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Prijatelji životinja

U subotu u Zagrebu Marš za životinje u Hrvatskoj: "Imaju pravo na život bez boli i patnje"

Foto Prijatelji životinja
Foto Prijatelji životinja
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 16:32 2018-12-06T16:32:05+01:00

Povorka kreće u suobtu u 11 sati s Trga kralja Tomislava u Zagrebu pa uz Park Josipa Jurja Strossmayera i Zrinjevac, kroz Teslinu, Masarykovu, Frankopansku ulicu i Ilicu, doći na Trg bana Jelačića oko 12 sati

ZAGREB Prijatelji životinja u subotu u 11 sati u Zagrebu organiziraju Marš za životinje u Hrvatskoj. Na drugom maršu poručuju, bit će tu kao glas svih životinja, jer znaju da svako živo biće ima pravo na život bez boli i patnje.

- Pokret za prava životinja nije samo filozofija malobrojnih pojedinaca – to je društveni pokret koji malo pomalo mijenja duboko ukorijenjene tradicionalne stavove da životinje postoje samo zbog ljudske koristi. Vjerujemo da svi već znate da se, kada govorimo o boli, ljubavi, radosti, usamljenosti i strahu, nimalo ne razlikujemo od životinja.

I one jednako vole svoj život i borit će se za njega do zadnjega trena. Ispod kože, dlake, krzna, perja ili ljuskica, svako srce jednako kuca. Uz poznatu izreku koja je postala simbolom pokreta za prava životinja: „U svijetu u kojemu možeš biti sve, biraj biti suosjećajan”, pozivamo vas da nam se pridružite u subotu i na najdostojniji način proslavite Međunarodni dan prava životinja, poručuju Prijatelji životinja.

Prijatelji životinja zainteresiranim sudionicama podijelili su nekoliko važnih informacija: 

1. Marš se ne odgađa bez obzira na vrijeme (i prošle godine marširali smo po snijegu, ali grijali su nas ljubav i suosjećanje).

2. Mole se svi da na Tomislavac dođu malo prije 11 sati kako ne bismo kasnili s Maršem. Tko želi, može doći od 9 sati u naš ured (Jurišićeva 25) gdje će biti organizirano oslikavanje lica simbolima i porukama, uz kavu i čaj.

3. Toplo se odjenite i obujte, i svakako ponesite rukavice da možete nositi transparente ili ostale rekvizite koji će vas dočekati na Tomislavcu. Ove godine imat ćemo veliku zastavu od devet metara i dimne baklje. Slobodno ponesite zviždaljke i druge rekvizite koji stvaraju buku (ako imate).

4. Pratite tempo predvodnika s ceradama i nemojte hodati prebrzo. Ako na Maršu primijetite bilo što što smatrate neodgovarajućim, prijavite organizatorima. Također, nemojte reagirati na eventualna dobacivanja i provokacije.

5. Povorka će krenuti s Trga Kralja Tomislava pa uz Park Josipa Jurja Strossmayera i Zrinjevac, kroz Teslinu, Masarykovu, Frankopansku ulicu i Ilicu, doći na Trg bana Jelačića oko 12 sati. Nakon kratkog zadržavanja nastavit će Jurišićevom do Trga hrvatskih velikana gdje ćete moći ostaviti transparente.

6. Odmah nakon Marša družimo se u The Beertiji (Pavla Hatza 16) na afteru! U dvorištu ćemo ispod šatora posluživati topli obrok pa se slobodno poslužite, ali vas molimo da ne unosite hranu unutra. Također, nemojte baciti zdjelice u smeće jer nisu jednokratne - bit će osigurano mjesto za ostaviti iskorišteno posuđe. Zbog toga što će nas u prostoru The Beertije biti jako puno, piće će se posluživati samo na šanku.

7. Sa sobom ponesite: dobru volju, pozitivnu energiju, svoj glas protiv iskorištavanja životinja i uporne korake za pravedniji svijet.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.