Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
12. prosinca 2019.
Protiv podučavanja o ravnopravnosti

Muslimani zabranili učenje djece o istospolnim brakovima u školi u Birminghamu: ˝To je potpuno pogrešno i neprikladno˝

Izvor: Screenshot/YouTube
Izvor: Screenshot/YouTube
Autor:
Objavljeno: 2. veljača 2019. u 13:56 2019-02-02T13:56:18+01:00

'Djeci se kaže da je u redu biti gay, ali 98 posto djece u ovoj školi su muslimani', rekla je majka jedne učenice

U osnovnoj školi u Birminghamu u Velikoj Britaniji je zabranjeno podučavanje učenika o homoseksualnosti nakon što su roditelji potpisali peticiju za odbacivanje programa.

Peticiju je potpisalo oko 400 pretežno muslimanskih roditelja, od kojih su neki čak ispisali djecu iz osnovne škole, prenosi Daily Mail.

Oni prosvjeduju protiv programa ˝No Outsiders In Our School˝ (Nema autsajdera u našoj školi), koji se podučava kao dio lekcije o seksu i odnosima radi promicanja LGBT ravnopravnosti i razbijanja homofobije u školi.

Andrew Moffat, pomoćnik ravnatelja škole, rekao je da mu se prijetilo putem letka koji su predali aktivisti.

Moffat, koji je gay, izjavio je kako se suočio s bijesnim prosvjedima roditelja koji su se okupili na vratima škole.

Sličan spor s muslimanskim i kršćanskim roditeljima u prosincu 2013. godine natjerao ga je da podnese ostavku u drugoj osnovnoj školi u Birminghamu.

Program uključuje pet sati godišnje te je namijenjen djeci u dobi od četiri do 11 godina, na kojima čitaju knjige o istospolnim brakovima.

Majka jedne učenice, Fatima Shah, ispisala je svoju desetogodišnju kćer iz škole, rekavši da je to "neprikladno" i "potpuno pogrešno".

Njezina kćer se sada vratila u školu, ali je rekla da će nastaviti borbu protiv programa. Izjavila je: 'Djeci se kaže da je u redu biti gay, ali 98 posto djece u ovoj školi su muslimani'.

Shah je dodala da se zabrinutost lokalne zajednice ne uzima u obzir, dodajući: 'Nemamo ništa protiv gospodina Moffata. Mi smo Britanci koliko i on. Poštujemo britanske vrijednosti, ali problem je u tome što on ne poštuje nas kao zajednicu. Ne šaljemo našu djecu u školu kako bi saznali više o LGBT osobama. Šaljemo ih u školu kako bi učili matematiku, znanost i engleski'.

Moffat je rekao da je većina roditeljskih povratnih informacija bila pozitivna i da je zabrinutost izrazila samo vrlo mala manjina te dodao da se neki roditelji bore s aspektima Zakona o ravnopravnosti.

- Velika većina roditelja shvaća da ako živite u Velikoj Britaniji, možete biti različiti, a da se slažete s drugim ljudima, kazao je Moffat te zaključio: 'Ja samo podučavam djecu da nauče u ranoj dobi da postoje različite obitelji. U nekim školama postoje obitelji s dvije mame, a mi želimo da djeca u Birminghamu znaju da je to normalno i da je njihova obitelj prihvaćena i dobrodošla u školama'.

Program, koji je uveden u školu prije četiri godine, uključuje dobrodošlicu ljudima bilo koje rase, boje kože ili religije te onima koji su lezbijke, homoseksualci, biseksualne ili transrodne osobe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.