Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
19. studenoga 2018.
Mirisna slastica

foto Pripremite se za najstrašniju noć u godini uz naš fantastični kolač za Noć vještica

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2018. u 11:00 2018-10-31T11:00:00+01:00

Donosimo fini recept za pravi Halloween gurmanski užitak od kojeg će zamirisati cijela kuća  

Zašto ne biste proslavili Noć vještica uz jednu finu slasticu od bundeve? Uz naš kolač i najstrašnija noć u godini pretvorit će se u pravi gurmanski užitak. Uz malo mašte, kolač možete dekorirati u oblik strašnog lica i tako oduševiti svoje goste.

Sastojci za tijesto:

300 g graham brašna

1 prašak za pecivo

150 g šećera

100 g otopljenog maslaca

0,7 dl Tonka kefira

korica 1 limuna

malo soli

Sastojci za kremu:

1 kg naribane bundeve

4,5 dl mlijeka,

6 jušnih žlica šećera

180 g kiselog vrhnja

2 jaja

1 žličica cimeta

1 žlica gustina

kefir 400g

Priprema:

1. Brašnu dodati prašak za pecivo, sol, šećer, naribanu koricu limuna, otopljeni maslac i kefir pa sve dobro sjediniti.
2. U protvan obložen papirom za pečenje ravnomjerno zagladiti i pritisnuti. Tijesto peći u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzija oko 6 minuta.
3. U posudu uliti mlijeko i šećer, dodati naribanu bundevu. Kuhati na srednje jakom plamenu uz miješanje, dok se bundeva ne raskuha. Ukloniti s vatre, dodati gustin, promiješati i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti kiselo vrhnje i jaja, pa u to dodati kuhanu bundevu i sve dobro izmiksati. Na kraju dodati cimet i promiješati.
5. Tijesto izvaditi iz pećnice i preliti ga pripremljenom smjesom koja će se ravnomjerno rasporediti.

6.Vratiti u pećnicu i peći na 180 stupnjeva Celzija oko 45 minuta. Još desetak minuta ostaviti pitu u isključenoj pećnici pa ju izvaditi i ostaviti ju da se potpuno ohladi prije serviranja.

Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na: pikrijeka.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka