Slatki grijeh

Pozdravite početak jeseni uz neodoljive i sočne čokoladne kekse prema receptu Marthe Stewart

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Donosimo najbolji recept za čokoladne kekse kojima nitko neće moći odoljeti



Razveselite najdraže za prvi vikend jeseni i počastite se mekim čokoladnim keksima koje nećete moći prestati jesti. Savršeni i prepuni čokolade, ovi ultimativni keksići stižu iz kuhinje poznate kuharice Marthe Stewart.


Sastojci:


225 g poluslatke čokolade ili čokolade za kuhanje, grubo najseckane




2/3 šalice brašna


4 žlice maslaca


½ žličice praška za pecivo


½ žličice soli


2 velika jaja


¾ šalice smeđeg šećera


1 žličica ekstrakta vanilije


1 paketić čokoladnih kapljica


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 180ºC. Čokoladu i maslac otopite u mikrovalnoj na 20 sekundi ili na pari, povremeno miješajući. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.


2. Na jakoj brzini izmiksajte jaja, smeđi šećer i vaniliju dok ne postane pjenasto. Smanjite brzinu, dodajte otopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo. Umiješajte čokoladne kapljice.


3. Smjesu vadite žlicom i stavljajte na pladanj za pečenje koji ste obložili masnim papirom u razmaku 5- 7 cm i stavite peći 12- 15 minuta. Na pola pečenja okrenite pladanj kako bi se keksi ravnomjerno ispekli. Ohladite na masnom papiru 10 minuta, a zatim prebacite na rešetke kako bi se potpuno ohladili.



Izvor: marthastewart.com


Foto: Unsplash


čokoladni keksi, Martha Stewart