Jednostavno i fino

Ideja za brzu večeru: špageti alla puttanesca prema receptu Davida Lebovitza

P. N.

Savršen lagani ručak ili brza večera koji će vas oduševiti svojim sastojcima



Originalni spaghetti alla puttanesca dolaze iz Italije, točnije Napulja, a oduševit će vas svojim sastojcima: masline, inćuni, kapari i pelati čine savršen umak za lagani ručak ili brzu večeru, kad nemate vremena za pripremu kompliciranih jela. Sastojke koje predlažemo možete dodati ili oduzeti, ovisno o ukusu i onome što imate kod kuće. Recept prenosimo sa stranice Davida Lebovitza, popularnog profesionalnog kuhara koji već godinama oduševljava gastro- svijet svojim odličnim receptima.


Sastojci:


3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja




4 režnja češnjaka, oguljena i tanko nasjeckana


3-4 nasjeckana fileta inćuna


2 žlice kapara


¼ žličice crvene paprike


1/3 šalice (40 g) nasjeckanih crnih maslina


1 ¾ šalice pelata


1 ½ žlice passate


200 g špageta (ili tjestenine po izboru)


Priprema:


1. Pripremite umak tako što ćete u veći, širi lonac staviti maslinovo ulje, češnjak i nasjeckane inćune. Zagrijte na srednje jakoj vatri često miješajući dok inćuni ne omekšaju, otprilike 2 minute. U međuvremenu, u većem loncu stavite grijati vodu za tjesteninu.


2. U umak dodajte masline, kapare i crvenu papriku, miješajte jednu minutu, a zatim dodajte pelate i passatu. Nastavite kuhati često miješajući, sve dok se umak malo ne zgusne i dobije tamnocrvenu boju. Maknite s vatre.


3. Kad voda za tjesteninu počne ključati, ubacite špagete i kuhajte dok ne bude al dente. Netom prije nego što je tjestenina gotova, podgrijte umak. Ocijedite tjesteninu, pustite sa strane malo vode u kojoj se kuhala. Tjesteninu prebacite u umak koji se grije i dodajte 1-2 žlice vode u kojoj se tjestenina kuhala, miješajući dok se ne zagrije.




Foto: iamsummerjames, veggiessavetheday Instagram


brze večere, špageti