Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
22. rujna 2018.
Vege ručak

Za one koji ne vole meso: Zelene polpetice u crvenom umaku

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2018. u 17:48 2018-07-05T17:48:37+02:00

Polpete od tikvica peći u pećnici 15-ak minuta, a zatim ih staviti u umak od rajčica. Kratko prokuhati, povrh složiti mozzarellu narezanu na ploškice i poslužit

Polpete od tikvica u umaku od rajčica odličan su izbor za vegetarijance, a »podvaliti« ih možete i djeci. Ako ih pokrijete sirom, neće shvatiti što jedu.

Sastojci za 26 polpeta: 280 g tikvica, 250 g kruha, 60 g mlijeka, 120 g krušnih mrvica, 1 jaje, bosiljak, 150 g pasate od rajčica, 1 režanj češnjaka, 90 g mozzarelle, maslinovo ulje, sol, papar

Priprema: Kruhu ukloniti koru i narezati na kocke, preliti mlijekom te malo zamijesiti rukama kako bi se mlijeko čim bolje upilo. Tikvice narezati na deblje ploške, staviti u dublju tavu s malo ulja i dinstati na srednje jakoj vatri deset minuta. Tivice zatim ohladiti. U multipraktik ubaciti ohlađene tikvice, namočeni kruh, listiće bosiljka i sve usitniti. Zatim dodati krušne mrvice, sol i papar. Ponovo uključiti multipraktik, prebaciti u drugu zdjelu te dodati jaje.

Pustiti da stoji nekoliko minuta. Oblikovati loptice, slagati na pladanj i zatim staviti u hladnjak na pola sata. Dok se loptice hlade, napraviti umak od rajčica. U posudi zagrijati ulje, ubaciti češnjak u komadu i dodati pasatu od rajčica. Malo posoliti, dodati svježi bosiljak i kuhati 5 minuta na laganoj vatri.

Polpete od tikvica peći u pećnici 15-ak minuta, a zatim ih staviti u umak od rajčica. Kratko prokuhati, povrh složiti mozzarellu narezanu na ploškice i poslužiti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila