Jesenska juha

Vrijeme je da poradimo na imunološkom sustavu: Jesenska juha od mrkve je idealan saveznik

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Stigla je jesen uz koju pored prekrasnih boja u prirodi povezujemo i vrlo čestu pojavu – pad imuniteta. Zbog južine nam se “ne da ništa”, a polako kreće i sezona prehlada. Stoga je važno ojačati imunološki sustav pri čemu nam uvelike pomaže i kvalitetna ishrana. Jesenska juha od mrkve stiže s Mummy Page, a njezini sastojci će za naš organizam učiniti čuda u nadolazećim hladnijim danima.


Sastojci


220 g mrkve


60 g luka




2 celera


1 L bijelog pilećeg temeljca


30 g narezane slanine (na fete)


30 g maslaca


60 g brašna


500 ml mlijeka


prstohvat muškatnog oraščića


sol i papar po želji


Priprema


Sitno nasjeckajte pripremljeno povrće. U velikoj tavi zagrijte maslac i dodajte slaninu uz povrće. Pecite petnaestak minuta i pazite da ne poprimi smeđu boju. Nakon toga dodajte pileći temeljac i pustite da prokuha. Kuhajte dok mrkva ne postane skroz mekana i zatim uklonite slaninu. 


Procijedite, a zatim isperite tavu i dodajte procijeđenu juhu. Nakon toga, dodajte brašno koje ste pomiješali s mlijekom i lagano miješajte dok ne prokuha, oko pet minuta. Začinite po ukusu, poslužite i dobar tek.