Izvor: Unsplash
Za svaki dobar kolač potrebna je strpljivost, pažljivo biranje temperature i vremena pečenja te pomno biran omjer sastojaka. Donosimo recept za odličnu tortu od sira koju ćete vrlo jednostavno pripremiti ako pažljivo pratite upute. Osim što je ukusna, svojim izgledom napravit će od vas pravog ´cheesecake´ majstora.
Sastojci za biskvit:
Sastojci za kremu 1:
Sastojci za kremu 2:
Priprema:
Za biskvit: Obložite dno okruglog kalupa za torte masnim papirom. Smrvite kekse i otopite maslac. Dodajte šećer. Pomiješajte u kompaktnu smjesu. Pecite na 250 stupnjeva desetak minuta dok biskvit ne porumeni.
Za kremu 1: Pomiješati Mascarpone, jaja, vanilin šećer u prahu i naribane korice od limuna. Preliti preko biskvita. Smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva i peći 20-ak minuta.
Po želji možete dodati preljev od šumskog voća.