Foto Istock
Ako ste izloženi stresu i jako ste umorni kruške su idealno voće za vas i to jer sadrže veću količinu vitamina B skupine
Do kraja rujna i kroz cijeli listopad možete uživati u kruškama koje su sada na vrhuncu svoje sezone. Postoji čak tisuću sorti, a pripadaju porodici ruža. Razlikuju se po veličini, obliku, boji i okusu. Karakterizira ih slatko i sočno meso lagano zrnate strukture.
Ne moraju se uvijek jesti svježe iako su takve jako dobar izvor dijetalnih vlakana, a zanimljiv je podatak da sadrže više pektina od jabuka. Ako ste izloženi stresu i jako ste umorni kruške su idealno voće za vas i to jer sadrže veću količinu vitamina B skupine. Osim toga svježe kruške izvanredan su izvor kalija.
Svježe kruške čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj kutiji jer lako poprimaju miris drugih namirnica. Donosimo recepat u kojem je kruška glavna zvijezda.
Sočni kolač s kruškama
Na kraju dodajte ohlađene kockice kruške te promiješajte lagano kuhačom. Namastite i pobrašnite kalup dimenzija 20×26 cm ili ga jednostavno obložite masnim papirom. Rasporediti smjesu i peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 minuta. Ohlađeni kolač rezati na kvadrate i prema želji posuti šećerom u prahu. Može trajati do pet dana na sobnoj temperaturi.