Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Hrskavo

Slana verzija popularnih keksa: Cantucci s gorgonzolom

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2017. u 9:00 2017-12-02T09:00:00+01:00

Ovaj recept možete pripremiti do pet dana unaprijed i čuvati u metalnoj kutiji

Toskanski cantucci u slatkoj verziji dostupni su i u našim trgovinama. Donosimo njihovu slanu verziju koja se može naći na stolu tijekom večernje zabave. Možete ih pripremiti do pet dana unaprijed i čuvati u metalnoj kutiji.

Sastojci za 30 komada: 250 g brašna, 50 g maslaca, sol, papar, muškatni oraščić, 60 g oguljenih lješnjaka ili badema, 60 g pinjola, 150 g slatke gorgonzole (može je zamijeniti camembert ili brie), 100 g parmezana, 2 jaja, pola vrećice praška za pecivo
Priprema: Tostirati pinjole, pomiješati s lješnjacima i nasjeckati nožem ili mikserom. Brašno pomiješati s praškom za peciovo, umiješati parmezan, posoliti, popapriti i dodati malo muškatnog oraščića. Dodati maslac i gorgonzolu i pomiješati. Kada se sastojci malo povežu dodati jaja i nastaviti miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Na kraju umiješati lješnjake i pinjole. Oblikujte dvije štruce dužine 30 centimetara i peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Nakon isteka vremena štruce malo ohladite i režite na ploške debljine 1 do 1,5 centimetar. Slažite na masni papir i pecite 10 do 15 minuta na 170 stupnjeva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.