Comfort food

RECEPT ZA KIŠNI DAN: Sočna piletina s mozzarellom i parmezanom gotova za 30 minuta

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Hrskava i sočna piletina iz pećnice obogaćena parmezanom i mozzarellom koja se topi u ustima... savršen recept za kišni dan!



Tmurni, kišni dan najbolje je provesti uz finu hranu u toplini doma. Zbog toga vam danas donosimo recept kojeg svi obožavaju: hrskava i sočna piletina iz pećnice s rastopljenom mozzarellom za koju će vam trebati samo 30 minuta pripreme. Ovo se jelo odlično slaže s rižom, palentom ili tjesteninom. Pripremite savršeni comfort food zbog kojega će kišni dan izgledati puno bolje.


Sastojci:


4 komada pilećih prsa bez kosti


2 jaja




1 šalica krušnih mrvica


½ + ¼ šalice naribanog parmezana (odvojene)


2 žlice brašna (po potrebi dodajte više)


1 šalica ulja


½ šalice passate


paketić svježe mozzarelle, ocijeđene i narezane na kriške


sitno nasjeckan svježi peršin


sol i papar


Priprema:


1. Pećnicu zagrijte na 230º C.


2. Piletinu razrežite na filete, stavite između dvije plastične vrećice i potucite te začinite solju i paprom.


3. Pripremite smjesu za paniranje: u dubokom tanjuru razmutite jaja, u drugi tanjur stavite brašno, a u treći dodajte krušne mrvice i malo parmezana. Svaki tanjur malo posolite. Svaki komad uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i naposljetku u krušne mrvice. 


4. Zagrijte ulje na tavi i pržite meso do zlatne boje, otprilike dvije minute sa svake strane.


5. Piletinu prebacite u pladanj za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Na svaki komad stavite krišku mozzarelle i obilno pospite parmezanom. Pecite do smeđe boje, otprilike 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinom.