Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
21. travnja 2019.
U slast

Pripremite savršeni čokoladni tart s maslacem od kikirikija, kremastim sirom i ganache kremom

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2018. u 11:00 2018-12-02T11:00:00+01:00

Čokolada i maslac od kikirikija savršena su kombinacija za uživanje u opuštajućem vikendu

Fini čokoladni tart skriva savršen omjer finog maslaca od kikirikija i čokolade koji čine idealnu kombinaciju za užitak u laganom nedjeljnom poslijepodnevu. Počastite se ovom savršenom zimskom delicijom i iznenadite goste i ukućane ovom finom slasticom za savršeni završetak opuštajućeg vikenda.

Sastojci:

1 ½ šalice smrvljenih graham krekera ili petit keksa

6 žlica rastopljenog maslaca

½ šalice + 2 žlice maslaca od kikirikija

120 g kremastog sira sobne temperature

¾ šalice + 1 žlica šećera u prahu

½ šalice vrhnja za šlag

Čokoladni ganache:

1 šalica čokoladnih kapljica ili nasjeckane tamne čokolade

¼ šalice vrhnja za šlag

2 žlice maslaca sobne temperature

3/4 žličice ekstrakte vanilije

malo krupne morske soli za posipanje (opcionalno)

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180º C.

2. Koru pripremite tako da u zdjeli pomiješate kekse i rastopljeni maslac. Ako vam se smjesa čini presuha, slobodno dodajte još malo maslaca.

3. Smjesu prebacite u kalup i pritisnite prstima tako da smjesa bude ravnomjerno raspoređena. Pecite dok kora ne dobije lagano smeđu boju, 8- 10 minuta i zatim izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

4. U zasebnoj zdjeli izmiksajte sir i maslac od kikirikija dok smjesa ne postane glatka. Ubacite šećer u prahu i sjedinite sastojke.

5. Smjesu s maslacem od kikirikija dodajte ohlađenoj kori s keksima. Ravnomjerno rasporedite špatulom i stavite sa strane.

6. Ganache kremu pripremite tako ¼ šalice vrhnja za šlag dovedete do vrenja, a zatim brzo maknite s vatre i prelijte preko nasjeckane čokolade koju ste odvojili u zasebnu posudu.

7. Dodajte maslac i ekstrakt vanilije i pustite 3-4 minute dok se čokolada ne počne polako topiti. Pjenjačom miješajte do glatke i sjajne smjese, a zatim prelijte preko nadjeva s maslacom od kikirikija.

8. Ravnomjerno rasporedite i špatulom zagladite, a zatim tart stavite u hladnjak kako bi se ganache krema stisnula. Po želji pospite s malo krupne morske soli i uživajte!

Izvor: the-broken-bread.com

Foto: Instagram

čokoladni tart, maslac od kikirikija

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš