Desert

Povratak u djetinjstvo: “Pohane” jabuke odnosno jabuke u šlafroku

P. N.

Ovaj desert u Italiji se priprema za vrijeme Božića i karnevala, ali u njemu se može uživati tijekom cijele godine. Mnoge će vratiti u djetinjstvo



I u susjednoj Italiji jako je popularan karneval i njihova kuhinja obiluje receptima za slastice koje se pripremaju u ovo doba godine.


Sastojci za 4 osobe: 125 g brašna, 2 jabuke, 1 čaša mlijeka, 1 jaje, 1 žlica šećera, 8 g praška za pecivo, sok 1 limuna, prstohvat soli, suncokretovo ulje za prženje, prema želji šećer u prahu i cimet


Priprema: U posudi izmiješati jaje sa šećerom, mlijekom i prstohvatom soli. Dodati brašno s praškom za pecivo, dobro promiješati i pustiti smjesu da odmori pola sata. Jabuke oguliti (ako imate one iz ekouzgoja, nije ih potrebno guliti) i uklonite im sredinu. Narežite ih na ploške debljine 1 centimetar i pomiješajte s limunovim sokom. Svaku plošku umočiti u smjesu i peći sa svake strane dok ne postane zlatnožuta. Dobro ocijediti na salveti i prema želji posuti mješavinom šećera u prahu i cimeta. Poslužiti toplo.