Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Sezona šparoga

PROLJEĆE NA TANJURU Pečena piletina s cherry rajčicama, šparogama i kuhanim jajima

Foto: @zestmylemon Instagram
Foto: @zestmylemon Instagram
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2019. u 18:10 2019-04-11T18:10:06+02:00

Iskoristite sezonu šparoga i pripremite jednostavno i ukusno jelo koje objedinjuje najljepšee okuse proljeća

Pripremite savršen proljetni ručak koji može biti i zasitna i zdrava večera: pečena piletina s dodatkom cherry rajčica, mladog luka i sjemenki bundeva odlično će se nadopuniti s neodoljivim okusom šparoga i kuhanih jaja. Bon apetit!

Sastojci:

2 jaja

paket cherry rajčica

dvije stabljike mladog luka

1 limun

3 žlice poprženih sjemenki bundeve

2 komada pilećih prsa

svežanj šparoga

šaka svježeg peršina

Priprema:

1. Manju posudu ispunite vodom i zagrijte do vrenja, a zatim ubacite jaja i kuhajte 10- 12 minuta. Jaja prebacite u hladnu vodu i zatim ogulite.

2. Za pripremu umaka od rajčice, razrežite rajčice na polovine, a luk sitno nasjeckajte. Naribajte koricu limuna, stavite sa strane a zatim iscijedite sok. U zdjeli pomiješajte rajčice, luk, sjemenke bundeve, naribanu koricu limuna, 2 žlice limunovog soka i dodajte žličicu do dvije maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.

3. Pileća prsa posušite papirnatim ručnikom te obilno začinite solju i paprom. Na većoj tavi, na srednje jakoj vatri zagrijte 2- 3 žličice ulja, dodajte piletinu, popržite te okrenite dok ne počne dobivati smeđu boju ( jedna do dvije minute na svakoj strani). Smanjite vatru i povremeno okrećite te pržite 5- 8 minhuta. Prebacite na pladanj. Zadržite ulje na kojoj se pržila piletina.

4. Šparoge operite, posušite i razlomite. Tvdo kuhana jaja sitno nasjeckajte, začinite solju i paprom i stavite sa strane. Operite i sitno nasjeckajte listove peršina. U istu tavu u kojoj ste pržili piletinu po potrebi dodajte još malo ulja, zagrijte i dodajte šparoge, začinite solju i paprom i povremeno okrećite 3- 4 minute. Prebacite na tanjur s piletinom.

5. Piletinu prelijte umakom od rajčice, a šparoge posipajte nasjeckanim kockicama jaja. Ukrasite peršinom i servirajte.

Izvor: sunbasket.com

recept, piletina, šparoge

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.