Zravo i fino

Osvježite se salatom od krastavaca, jednostavna je za pripremu

P. N.

Foto pixabay

Foto pixabay

Salatu koju predlažemo poslužite uz meso s roštilja



Bogati vodom, vitaminima i mineralima, krastavci su savršen izbor za tople ljetne dane. Salatu koju predlažemo poslužite uz meso s roštilja.


Sastojci za 4 osobe: 400 g krastavaca, 100 g žutih cherry rajčica, 100 g cherry rajčica, 100 g ljubičastog luka, 60 g mladog špinata (može se zamijeniti matovilcem ili rukolom), 100 g mini mozzarella; Za preljev:100 g grčkog jogurta, 30 g maslinova ulja, 2 žlice jabučnog octa, sol, papar


Priprema: Ljubičasti uk narezati na tanke ploške, a obje vrste rajčica narezati na četvrtine. Krastavce ogulite i jedan dio prema želji narezati na duge trakice (poslužite se gulilicom za krumpir) ili na okrugle tanke ploške. Jednu trećinu krastavaca narezati na kockice.


Krastavac narezan na kockice staviti u posudu i dodati sve sastojke za preljev. Izraditi štapnim mikserom.U drugu posudu na dno položiti špinat i luk, a povrh rajčice i krastavce i mozzarellu. Preliti preljevom i poslužiti.