Klasika

Osnovni recept za klasičan muffin, poboljšati ga možete sastojcima po želji

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Ovo je osnovna smjesa za muffine u koju po želji možete umiješati grožđice, sušene brusnice, goji bobice ili nasjeckanu čokoladu



Kada ne znate što bi slatko pripremili muffin je uvijek dobar izbor. Savršeni za doručak, međuobrok, desert ili večeru dobar i sočan muffin rijetki će odbiti. Donosimo jednostavan recept za klasičan muffin koji onda možete sami obogatiti po želji.


Sastojci za 12 komada: 2 jaja, 140 g maslaca, 200 g šećera, 380 g brašna, 16 g praška za pecivo, prstohvat soli, 250 g mlijeka, korica limuna, štapić vanilije


Priprema: Otopiti maslac i ostaviti ga da se malo ohladi. U jednoj posudi pomiješati sve tekuće sastojke: jaja, mlijeko i otopljeni maslac. U drugoj posudi prosijati brašno s praškom za pecivo, umiješati šećer, prstohvat soli, koricu limuna i sjemenke vanilije.Mikserom uključenim na najnižu brzinu miješati suhe sastojke i postepeno umiješati tekuće sastojke. Smjesa mora biti glatka i kompaktna.

Smjesu pomoću žlice rasporediti u 12 kalupa u koji ste stavili papirnate košarice za muffine. Peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pečene muffine ohladiti i čuvati zatvorene u kutiji do 3 dana na sobnoj temperaturi.




Ovo je osnovna smjesa za muffine u koju po želji možete umiješati grožđice, sušene brusnice, goji bobice ili nasjeckanu čokoladu.