Photo: Youtube
U vrijeme blagdana se uvijek priprema više hrane nego inače i ista se često ne pojede. Nemojte bacati ostatke nareska ili starog kruha, već sve složite u novi fini recept.
Nakon što su vam otišli svi prijatelji, obitelj i pokoji slučajni prolaznik iz kuhinje, pred vama se našlo mnoštvo netaknute hrane. Najčešće ostaje narezak koji se nije pojeo, a ne može stajati dugo jer će se osušiti. Zato donosimo recept stvoren za ostatke iz kuhinje – punjene oblatne.
SASTOJCI
4 oblatne
600 g šunke
600 g feta sira
200 g majoneze
200 g gaude
250 g margarina
600 g kiselog vrhnja
ulje, papar, sol
PRIPREMA
Feta sir i margarin pri sobnoj temperaturi pomiješajte zajedno s majonezom te dodajte sol i papar. Sastojke zatim izmiksajte. Oblatnu je potrebno namazati nadjevom. Povrh nadjeva složite šunku i sir i dodajte kiselo vhrnje s malo ulja. Sve zajedno poklopite oblatnom i nastavite slagati dok se nadjev ne potroši. Posljednju oblatnu namažite nadjevom te po vrhu naribajte sir. Punjenu je oblatnu potrebno staviti u hladnjak da se ohladi i stisne. Jedina napomena uz ovaj recept je ta da, osim što ćete u njemu uživate, sastojke birate sami od onoga što vam je ostalo.