FOTO/MaxPixel
Kombinacija biljnih bjelančevina uz one iz mliječnih proizvoda, tijelo opskrbljuje svim osnovnim aminokiselinama.
Svježi sir sa začinskim biljem je jednostavan recept za čiju vam pripremu treba tek petnaest minuta. Kombinacija biljnih bjelančevina uz one iz mliječnih proizvoda, tijelo opskrbljuje svim osnovnim aminokiselinama. Od namaza vrlo lako možete napraviti umak koji možete iskoristiti kao preljev za salatu i to tako da umjesto mineralne vode, upotrijebite vrhnje.
Sastojci
400 g svježeg sira s vrhnjem
6 žlica mineralne vode
2 češnja češnjaka
prstohvat mljevene slatke paprike
svežanj lišća peršina, bosiljka i kopra
sol i crni papar
1 kutija vrtnog borovnjaka/kres salate
Priprema
Izmiješajte sir s vrnjem i mineralnu vodu tako da stvorite kremastu smjesu. Dodajte oljušteni i naribani češnjak, limunov sok, mljevenu papriku, sol, papar i dobro promiješajte.
Operite začinsko bilje i listove odvojite od stabljika pa nasjeckajte sitno i dodajte u smjesu. Nakon što operete salatu i odrežete listiće iznad posude, sve zamiješajte u namaz.
U smjesu ponovno dodajte papar i slatku papriku, a prema potrebi i posolite.
Ovaj sir ili krema od začinskog bilja fantastično se slaže uz razne vrste kruha, pečeni krumpir, ribu ili odrezak.