Slatki zalogaji

Muffini od lješnjaka mogu biti odličan izbor za blagdanski party

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ako vam šest muffina nije dovoljno udvostručite sastojke ili punite manje kalupe, ali u tom slučaju skratite vrijeme pečenja



Klasični muffini od lješnjaka, koje možete i ne morate ukrasiti tučenim ganacheom od čokolade (omjer vrhnja i čokolade neka bude 1 naprama 1, odnosno na 1 dcl slatkog vrhnja stavite 100 g mliječne čokolade) mogu biti savršen izbor za jednostavan blagdanski kolač. Najviše će im se radovati djeca.


Sastojci:  2 jaja, 50 g brašna, 100 g šećera, 100 g masalaca, 50 g fino mljevenih lješnjaka, 1/2 bustina di lievito per dolci, bjelanjak jednog jajeta


Za ukrašavanje: 100 g mliječne čokolade, 1 dcl vrhnja


Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja, preliti preko nasjeckane čokolade i dobro promiješati. Staviti u hladnjak.Namastiti šest kalupa za muffine i zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješati brašno s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima. Zatim dodati jaja i šećer te izraditi mikserom. Posljednji postepeno umiješati omekšali maslac. Puniti kalupe za muffine i peći 20 minuta.

Muffine ohladiti. Ganache izraditi mikserom, staviti u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo formirajući »ružicu« istisnuti na svaki muffin. PO želji možete još staviti neke prigodne jestive ukrase. Ako vam šest muffina nije dovoljno udvostručite sastojke ili punite manje kalupe, ali u tom slučaju skratite vrijeme pečenja.