Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Mali trikovi

Kako savršeno skuhati jaje? Donosimo nekoliko kulinarskih tajni koje sigurno niste znali

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 18. travanj 2019. u 10:23 2019-04-18T10:23:00+02:00

Pronašli smo novu metodu kuhanja jaja pomoću koje ćete pripremiti savršena tvrdo kuhana jaja koja neće popucati tijekom kuhanja

Pripreme za Uskrs u punom su jeku, a blagdanski stol nezamisliv je bez glavne zvijezde Uskrsa- tvrdo kuhanih jaja.

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete postići savršena tvrdo kuhana jaja, a mi vam donosimo provjerenu metodu koja se razlikuje od klasičnog načina kuhanja, a na ovaj način jaja sigurno neće popucati tijekom kuhanja. Isprobajte i uvjerite se sami.

Priprema:

1. Jaja stavite u posudu. Prelijte hladnom vodom dok ne prekrijete jaja (otprilike 2 cm).

2. Zagrijte do vrenja (bez poklopca). Kad voda zavrije, maknite posudu s vatre.

3. Poklopite i kuhajte 4- 16 minuta, ovisno o preferencama (4- 6 minuta za meko kuhana jaja, 12- 16 minuta za tvrdo kuhana). U međuvremenu, veću posudu ispunite ledom i hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.

4. Jaja prebacite u hladnu kupelj i ostavite 10- 15 minuta.

Izvor: Tasty.co

jaja, tvrdo kuhana jaja

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.