Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Savršeni spoj

JEDNOSTAVNO NEODOLJIVA Nutella cheesecake bez pečenja prema receptu Nigelle Lawson

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 23. lipanj 2019. u 8:00 2019-06-23T08:00:00+02:00

Božanstvena kombinacija kremastog sira i Nutelle kojoj nitko neće moći odoljeti, a gotova je u tren oka

Savršeni, kremasti i sočni desert – Nutella cheesecake prema receptu svjetski poznate kuharice Nigelle Lawson. Ova fina poslastica gotova je u tren oka i, što je najbolje od svega- ne peče se, a božanstvena kombinacija kremastog sira i Nutelle koja se topi u ustima bit će pravi hit među ukućanima.

Želite li dodatno pojednostaviti izradu, lješnjake možete zamijeniti naribanom čokoladom.

Sastojci:

250 g digestive keksa (ili Petit beuerrea)

75 g maslaca (sobne temperature)

400 g Nutelle (sobne temperature)

100 g tostiranih i nasjeckanih lješnjaka (ili naribane čokolade)

500 g krem sira (sobne temperature)

60 g šećera u prahu

Priprema:

1. Sameljite kekse, dodajte maslac i žlicu Nutelle, lagano izmiješajte, dodajte 3 žlice nasjeckanih lješnjaka i miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.

2. Podlogu utisnite prstima u okrugli kalup promjera 23 cm i izravnajte žlicom. Prebacite u hladnjak.

3. Izmiksajte sir i šećer u prahu do glatke smjese i zatim dodajte ostatak Nutelle. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.

4. Kalup s podlogom izvadite iz hladnjaka i pažljivo nanesite smjesu s Nutellom. Pospite ostatkom tostiranih lješnjaka i prebacite u hladnjak na 4 sata ili preko noći. Servirajte rashlađeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.