iStock
Pripremili smo vam još jedan slatki recept.
Sastojci:
100 ml soka od jabuke
50 g grožđica
75 g badema
3 jabuke
150 g izrađenog maslaca
100 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
1 paketić bourbon vanilije
2 jaja (sobna temperatura)
200 g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
150 ml mlijeka.
Priprema:
Ugrijati sok od jabuke te u njega dodati grožđice i ostaviti otprilike 30 minuta da omekšaju. U međuvremenu nasjeckati bademe na veće komade, oprati jabuke, izvaditi koštice. Jabuke narezati na kockice, u tavi zagrijati jednu žlicu maslaca, te pržiti bademe i jabuke dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Papirnate košarice staviti u kalup za pravljenje muffina.
U velikoj posudi pjenasto razmutiti ostatak maslaca sa šećerom, cimetom, vanilijom i jajima. Jaja dodavati jedno po jedno. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i prosijati u smjesu. Zatim uliti mlijeko i sve miješati dok tijesto ne postane glatko.
Ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Natopljene grožđice ocijediti i pomiješati s pečenim jabukama i bademima. Pola smjese umiješati u tijesto za muffine, a potom ga raspodijeliti u kalupe. Ostatak smjese raspodijeliti na tijesto. Peći u vrućoj pećnici oko 30 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostaviti da se ohlade. Po želji posuti šećerom u prahu.
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta. Vrijeme pečenja: oko 30 minuta.