Recept

Isprobajte slasne muffine od pečenih jabuka. Nije nimalo komplicirano

K. B.

iStock

iStock



Pripremili smo vam još jedan slatki recept.


Sastojci:


100 ml soka od jabuke




50 g grožđica


75 g badema


3 jabuke


150 g izrađenog maslaca


100 g smeđeg šećera


1 žličica cimeta


1 paketić bourbon vanilije


2 jaja (sobna temperatura)


200 g pšeničnog brašna


1 žličica praška za pecivo


150 ml mlijeka.


Priprema:


Ugrijati sok od jabuke te u njega dodati grožđice i ostaviti otprilike 30 minuta da omekšaju. U međuvremenu nasjeckati bademe na veće komade, oprati jabuke, izvaditi koštice. Jabuke narezati na kockice, u tavi zagrijati jednu žlicu maslaca, te pržiti bademe i jabuke dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Papirnate košarice staviti u kalup za pravljenje muffina.


U velikoj posudi pjenasto razmutiti ostatak maslaca sa šećerom, cimetom, vanilijom i jajima. Jaja dodavati jedno po jedno. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i prosijati u smjesu. Zatim uliti mlijeko i sve miješati dok tijesto ne postane glatko.


Ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Natopljene grožđice ocijediti i pomiješati s pečenim jabukama i bademima. Pola smjese umiješati u tijesto za muffine, a potom ga raspodijeliti u kalupe. Ostatak smjese raspodijeliti na tijesto. Peći u vrućoj pećnici oko 30 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostaviti da se ohlade. Po želji posuti šećerom u prahu.


Vrijeme pripreme: oko 30 minuta. Vrijeme pečenja: oko 30 minuta.