Tradicionalni desert

Isprobajte ovaj recept za sočne čupavce koji se tope u ustima

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr



Iako je božićno razdoblje gotovo, čupavci su uvijek jedan od najboljih i najsigurnijih odabira za savršeni desert. Napraviti ih možete vrlo brzo, a na kraju će svi gosti biti zadovoljni vašom delicijom. Ako želite sočne čupavce koji se doslovno tope u ustima, donosimo vam odličan recept s kojime ćete postići upravo to. 


Biskvit


50g maslaca




250g šećera 


300g brašna


1 prašak za pecivo


2 jaja


2 dcl mlijeka


Glazura


200g maslaca


150g šećera 


100g čokolade


10 žlica mlijeka


250g kokosa


Priprema:


Mikserom pomiješajte sve sastojke za biskvit dok se oni ne sjedine. Smjesu stavite u tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi te ga potom izrežite na jednake kocke. U jednom manjem loncu rastopite maslac i potom dodajte mlijeko, čokoladu i šećer te miješajte kuhačom dok se čokolada ne rastopi i dok se sve ne sjedini. Kocke biskvita umočite u smjesu s čokoladom te potom u mrvice kokosa kako bi čupavci cijeli bili obloženi čokoladom i kokosom.