Brzo i fino

Bavette s tikvicama: Jednostavan recept gotov za samo 20 minuta

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Za ovaj recept dovoljno je tek nekoliko sastojaka od koji su glavni tikvice i tjestenina. Mi smo odabrali bavette, a dobro će se uklopiti i tagliatelle i deblji spaghetti



Tikvice su pravo ljetno povrće, niskokalorične su, lako probavljive i nije potrebno dugo ih kuhati. Za današnji recept trebat će vam samo 20 minuta za pripremu što je idealno kada nakon dugog dana dođete kući i najmanje što želite jest provesti vrijeme uz štednjak.


Sastojci za 2 osobe: 250 g tjestenine vrste bavette, 1 veća tikvica, 2 režnja češnjaka, nekoliko listića bosiljka, 2 žlice parmezana (+ za posipanje), žličica maslaca, maslinovo ulje, sol, papar


Priprema: Staviti grijati vodu za tjesteninu. Dok voda zakuha oprati tikvicu i narezati ju na kockice (ako vaši ukućani nisu ljubitelji tivica možete ju naribati na krupan ribež). Češnjak oguliti i narezati na ploškice. Kada voda zakuha ubaciti tjesteninu. Na tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati češnjak i čim pusti miris ubaciti tikvice, posoliti i popapriti. Malo promiješati i dinstati na srednje jakoj vatri. Kada je tjestenina kuhana vaditi ju iz lonca i staviti u tavu s tikvicama. Po potrebi podliti s vodom od kuhanja tjestenine. Dodati žličicu maslaca, dvije žice parmezana i još malo vode od kuhanja. Dobro promiješati i odmah poslužiti s nekoliko listića svježeg bosiljka.