Bogatog okusa

BRZI OBROK: Pripremite njoke u finom, kremastom umaku od šampinjona i plavog sira

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Kombinacija gljiva, plavog sira i vrhnja učinit će ovaj obrok savršenim izborom za hladne dane, a gotov je za samo 30 minuta



Priuštite si obrok baš kao iz restorana: njoki u kremastom umaku od plavog sira i gljiva bit će savršen izbor za ručak ili večeru, a dobra vijest je da su gotovi su za svega 30 minuta! Odlično će odgovarati u hladnim danima, a kombinacija plavog sira, vrhnja i gljiva dodat će bogatstvo okusa ovom finom jelu.


Sastojci:


2 žlice maslinovog ulja


280 g šampinjona




sol i svježe mljeveni papar


½ šalice crvenog luka, narezanog na kolutiće


2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog


2 žlice nasjeckanog svježeg timijana (ili jedna žlica suhog)


¼ šalice suhog bijelog vina, povrtnog temeljca ili vode


½ šalice slatkog vrhnja


paket kupovnih njoka


85 g plavog sira, rastrganog na komadiće


2 žlice naribanog parmezana


¼ šalice svježe nasjeckanog peršina


Priprema:


1. Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri i dodajte gljive.


2. Kuhajte dok gljive ne počnu otpuštati tekućinu, a zatim dodajte pola žličice soli i papara po ukusu te promiješajte. Kuhajte dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati boju, otprilike 5 minuta.


3. Ubacite luk, češnjak i timijan, a nakon jedne minute dodajte njoke i kuhajte jednu minutu miješajući.


4. Dodajte vino, temeljac ili vodu i kuhajte 15 sekundi. Umiješajte vrhnje i zakuhajte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 5 minuta.


5. Maknite s vatre i dodajte plavi sir i perišin. Začinite po ukusu. Servirajte toplo.



Foto/izvor: @familystylefood Instagram


brza jela, njoki, šampinjoni