Ukusno i fino

Ako imate sve sastojke, zašto danas ne biste pripremili salatu caprese

P. N.

iStock

iStock



Ako imate sve sastojke, zašto ne biste isprobali ovaj recept.


Sastojci:


400 g tjestenine (mini farfalle)




2 velike rajčice


200 g mozzarelle


1 mali svežanj bosiljka


pola glavice mladog luka


1 režanj češnjaka


1 dl bijelog balzamičnog octa


sol i papar


1,5 dl maslinova ulja.


 


Priprema: Tjesteninu staviti u kipuću vodu i kuhati po uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijediti, pomiješati s malo maslinova ulja i pustiti da se malo ohladi.


Rajčice prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.


Bosiljak narežite na tanke trakice, a mozzarellu na sitne kockice. U zdjeli maslinovo ulje promiješajte s lukom i češnjakom.


Dodajte bosiljak, posolite i popaprite.


Tjesteninu promiješajte s rajčicama i mozzarellom.


Kratko prije serviranja dodajte umak i promiješajte.


Ukrasite trakicama bosiljka i poslužite.