iStock
Ako imate sve sastojke, zašto ne biste isprobali ovaj recept.
Sastojci:
400 g tjestenine (mini farfalle)
2 velike rajčice
200 g mozzarelle
1 mali svežanj bosiljka
pola glavice mladog luka
1 režanj češnjaka
1 dl bijelog balzamičnog octa
sol i papar
1,5 dl maslinova ulja.
Priprema: Tjesteninu staviti u kipuću vodu i kuhati po uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijediti, pomiješati s malo maslinova ulja i pustiti da se malo ohladi.
Rajčice prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
Bosiljak narežite na tanke trakice, a mozzarellu na sitne kockice. U zdjeli maslinovo ulje promiješajte s lukom i češnjakom.
Dodajte bosiljak, posolite i popaprite.
Tjesteninu promiješajte s rajčicama i mozzarellom.
Kratko prije serviranja dodajte umak i promiješajte.
Ukrasite trakicama bosiljka i poslužite.