Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 24° 24° 1
19. lipnja 2019.
Isprobajte nešto novo

AZIJSKA KUHINJA Hrskave proljetne rolice s povrćem i slatko- kiselim umakom

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2019. u 9:40 2019-04-29T09:40:00+02:00

Pripremite fine vegetarijanske rolice sa sastojcima koje imate kod kuće, a uz dodatak slatko- kiselog umaka dobit ćete savršeni i nešto drugačiji ručak

Tražite li ideju za nešto drugačiji ručak, vrijeme je da isprobate najbolje od kineske kuhinje- hrskave vegetarijanske rolice sa slatko- kiselim umakom. Iako zvuči komplicirano, priprema je zapravo vrlo jednostavna, a sastojke smo prilagodili onome što imamo u kuhinji. Umjesto kupovnih rolica možete se poslužiti s listovima savijače, a jednom kad savladate motanje rolica, nećete ih prestati pripremati.

Sastojci za rolice:

6 listova za savijače

1 veća mrkva, nasjeckana na prutiće

250 g šampinjona

pola manje glavice svježeg kupusa

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

komadić (2 cm) svježeg đumbira, nasjeckanog

1 žlica korijandra

1 žlica soja umaka

3 žličice gustina pomiješanog s 3 žlice vode

1 poriluk

sol

ulje za prženje

Za slatko- kiseli umak:

0,5 l vode

2 žlice šećera

2 žlice octa

2 žlice brašna

2 češnja češnjaka

malo đumbira

malo soli

šalica kečapa

Priprema:

1. Na nauljenom vrućem woku ili dubljoj tavi popržite porliluk, mrkvu i kupus. Pržite 2-3 minute, a zatim dodajte češnjak, đumbir i šampinjone i pirjajte nekoliko minuta. Umiješajte soja umak i korijander, posolite i propirjajte još nekoliko minuta, a zatim stavite sa strane.

2. Za pripremu umaka, stavite kuhati pola litre vode i ubacite šećer, sol i ocat te komad đumbira i češnjak. Kad voda prokuha, maknite s vatre, izvadite komadiće češnjaka i đumbira i umiješajte brašno. Kad se malo rashladi, dodajte kečap i dobro promiješajte.

3. Kore za savijače razrežite škarama na kvadrate veličine 17*17 cm (od jednog lista trebali biste dobiti 4 rolice).Na ugao svake rolice stavite jednu žlicu nadjeva i zarolajte dijagonijalno. Kad dođete do sredine tijesta, sa svake strane zamotajte krajeve i namočite s malo smjese s gustinom i vodom, a zatim čvrsto zarolajte.

4. U dubljem loncu zagrijte ulje na 180º C. Rolice pržite u ulju 2-3 minute dok ne postanu zlatno- smeđe boje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Wolt stiže u Rijeku!
Dostava najbolje hrane

Wolt stiže u Rijeku!