Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 32° 4
Sutra: 32° 32° 4
22. srpnja 2019.
Prhka i sočna

foto Donosimo fantastičan jesenski recept za mirisnu i finu pitu od bundeve

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2018. u 12:58 2018-10-29T12:58:00+01:00

Bundeva je zaista kraljica jeseni, a mi imamo ideju za ukusno jelo od kojeg će zamirisati cijela kuhinja

Svatko dočeka svojih pet minuta pa tako i bundeva koja je dugo bila zanemarivana u kuhinji, a danas se, zbog finoće okusa i lijepe boje, koristi u pripremi svih vrsta jela i u svim regijama. Danas vam donosimo ideju za ukusno jelo od kojeg će zamirisati cijela kuhinja- finu pitu od bundeve.

Sastojci za tijesto:

250 g brašna

100 g maslaca

1/2 žličice šećera u prahu

1 jaje

2-3 žlice jabučnog octa

Sastojci za nadjev:

500 g bundeve

100 g Tonka planinskog milerama

1 dl mlijeka

100 g šećera

3 jaja

cimet

đumbir

1planinski_mileram_bez_pozadine(RGB)

Priprema:

Za tijesto zajedno pomiješati brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i ocat te zamijesiti. Po potrebi, dodati malo mlijeka. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hladnjaku. Bundevu očistiti i kuhati 15-ak minuta, dok ne omekša. Ocijediti i umutiti s mileramom (najbolje štapnim mikserom). Dodati šećer, jaja, mlijeko i još jednom dobro promiješati.
Tijesto potom razvaljati i staviti u okrugli protvan, višak tijesta maknuti. Tijesto na dnu na nekoliko mjesta izbosti vilicom, uliti kremastu smjesu i peći na 180 stupnjeva Celzija oko 45 minuta.

Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na:  http://pikrijeka.hr/

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka