Foto: iStock
Pripremite se za hladnije dane uz našu finu i kremastu juhu prepunu vitamina i zdravih sastojaka
Stižu nam hladniji dani uz koje savršeno odgovaraju kremaste juhe koje će nas zagrijati i unijeti prekrasne jesenske mirise u naš dom. Pogledajte naš recept za pripremu zdrave i fine juhe od bundeve i pozdravite jesen koja nam tiho dolazi.
Sastojci:
1 kg oguljene i očišćene bundeve, nasjeckane na kockice (vrsta po želji)
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 povrtna kocka za juhe (opcionalno)
2 žlice maslinovog ulja ili žlica maslaca
1 batat ili običan krumpir
1 mrkva
1 dcl vrhnja za kuhanje (opcionalno)
1 dcl slatkog vrhnja
Začini po želji: svježi đumbir, kurkuma, curry, sol papar
Priprema:
1. Bundevu operite, očistite i narežite na kockice. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak.
2. Na srednje jakoj vatri na ulju ili maslacu kratko propirjajte luk, češnjak, bundevu, mrkvu i krumpir.
3. Dodajte vode toliko da pokrije povrće, a količinu odredite ovisno o gustoći juhe koju želite.
4. Poklopite kuhajući na laganoj vatri oko 25 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.
5. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom, a potom vratite na vatru, dodajte vruće vode po želji i začine.
6. Kad zakipi, stavite vrhnje za kuhanje, a zatim i slatko vrhnje i kurkumu.
7. Poslužite u dubokim zdjelicama i po želji dodajte bučino ulje, krutone, sjeckani vlasac ili peršin.
Foto: talesofakitchen, morlife, foodboom_com Instagram