Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
Uvijek dobra ideja

foto CITY BREAK Sedam razloga zašto ponovno želimo posjetiti Veneciju

Foto: @nois7 Instagram
Foto: @nois7 Instagram
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2019. u 8:00 2019-10-06T08:00:00+02:00

"Mi odlazimo a ljepota ostaje", pisao je veliki Josif Brodski, a mi ne možemo ništa drugo nego složiti se s njim i reći da ovaj grad na vodi sniva nekim sasvim drugim snom

Kažu da svatko barem jednom u životu mora posjetiti Veneciju, jedan od najromantičnijih gradova na svijetu. No, mi se ne slažemo s tim, jer Venecija je jedan od onih gradova kojima se uvijek želimo vratiti. Koliko god puta posjetite Veneciju, čini se kao da nikad nije dovoljno: uvijek je još jedna skrivena uličica koju ste poželjeli istražiti, još jedan most koji niste vidjeli ili još jedna palača koju morate posjetiti.

Zašto je Venecija toliko posebna? Jedan od razloga jest njezina očaravajuća arhitektura, kao i bogata povijest, ali i duh umjetnosti utkan u samo tkivo grada. "Mi odlazimo a ljepota ostaje", pisao je veliki Josif Brodski u svojoj knjizi "Vodeni žig", a mi ne možemo ništa drugo nego složiti se s njim i reći da ovaj grad na vodi sniva nekim sasvim drugim snom.

01wanderlust.venice5

Tisuću je razloga zašto ćete se uvijek i iznova zaljubiti u ovaj grad, a mi vam donosimo samo neke od njih koji će vas možda potaknuti da ponovno posjetite Veneciju. Možda, uskoro, već sljedećeg vikenda...

1. Caffè Florian

Prva stvar koju morate napraviti kad stignete u Veneciju jest sjesti i u miru popiti finu talijansku kavu, a najbolje mjesto za to bit će šarmantna kavana Florian, inače najstarija kavana u Europi koja čuva duh nekih drugih vremena.

02blonde_aroundtheworld

2. Vožnja gondolom

Romantična vožnja venecijanskom lagunom popraćena serenadom gondolijera nešto je što se pamti. Iako će vas koštati nešto više, naime minimalna cijena vožnje gondolom iznosti oko 80 eura, ovo je jedno od onih jedinstvenih iskustava koje zaista morate doživjeti, pogotovo ako putujete u paru.

03therealchinogram

04irina_remennikova_

05@must2goapp ⠀

3. Scala Contarini del Bovolo

Skrivena u samom srcu grada, ova mala palača ne nalazi se na razvikanim turističkim rutama. Najpoznatija po svojem zavojitom stepeništu u obliku puža, kao i očaravajućoj arhitekturi, ovo je pravi venecijanski skriveni dragulj s čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad.

06whereismella

07@seventhsoul

4. Palazzo Grimani

Još jedan skriveni dragulj Venecije dom je predivnih skulptura, sivih duhova stare Venecije. Unutar muzeja pronaći ćete prostorije ukrašene freskama, kolekcije umjetnina i arheoloških otkrića, a sama zgrada, baš kao i njezina unutrašnjost pravo je remek- djelo arhitekture.

08veneziadavivere

10veneziadavivere3

09veneziadavivere2

5. San Polo

Ova mala, ali živopisna lokacija sa šarenim kućicama djeluje kao remek-djelo nekog talijanskog slikara. Šetnja San Polom podsjetit će vas na neka druga vremena i izmamiti osmijeh na lice. 

11marcmongiello3

6. Burano

Samo pola sata vožnje brodom dijeli vas od posjete pitoresknom otočiću poznatom po šarenim kućicama koje će vam pružiti neku drugu sliku Venecije. Tražite li savršenu Instagram fotku, ovo je mjesto za vas.

12whereismella2

7. Most uzdaha

Svoju venecijansku priču završite na najromantičniji mogući način. Posljednja lokacija koju morate posjetiti jest tajanstveni Most uzdaha koji čuva jednu zaista romantičnu legendu a ona glasi: ako se par poljubi na njemu točno u vrijeme zalaska sunca, ostat će zauvijek zaljubljeni. Da, to je samo dio vječnog sna o Veneciji.

13@carlettocastoro

14@onthere

15wanderlust.venice4

Foto: Instagram

putovanja, venecija, italija

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.