Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
14. listopada 2019.
Novi savez

BMW, Intel i Continental ulaze u projekt razvoja autonomnih vozila

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2017. u 12:07 2017-06-20T12:07:00+02:00

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila potaknuli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača.

Continental je objavio u utorak da će se pridružiti samovozećoj platformi koju razvijaju BMW, Intel i Mobileye, a njemački proizvođač automobilskih dijelova i guma će raditi na integraciji komponenata i softvera.

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila potaknuli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača.

Continental, drugi najveći svjetski proizvođač dijelova za automobilsku industriju, poručio je da će igrati ključnu ulogu u komercijalizaciji nove platforme, koja će biti prodana drugim proizvođačima automobila.

»Možemo se nositi s povećanim zahtjevima u području autonomne vožnje kroz široku suradnju na razini industrije mnogo sveobuhvatnije, brže i s nižim troškovima nego da sami ulazimo u projekte«, kazao je izvršni direktor Continentala Elmar Degenhart u izjavi putem elektronske pošte.

Njemački automobilski div BMW je već prošle godine udružio snage s američkom softverskom kompanijom Intel i izraelskom tvrtkom Mobileye, specijaliziranoj za razvoj sustava baziranih na vizualnim podacima za poboljšanje sigurnosti na cesti i izbjegavanje nesreća.

Pokretanje proizvodnje se planira do 2021. godine, a američki proizvođač autodijelova se također pridružio zajedničkom projektu.

Njemački proizvođač luksuznih automobila Daimler je pokrenuo slični zajednički projekt s njemačkom kompanijom za proizvodnju autodijelova Robert Bosch, a u cilju ubrzanja razvoja autonomnih vozila.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.