Loše zdravstveno stanje

Vučić priznao da je kronično bolestan, ima probleme sa srcem i povišenim tlakom

Hina

Aleksandar Vučić  Foto REUTERS

Aleksandar Vučić Foto REUTERS

»Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam kronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i nitko nema veze s tim«, rekao je na tiskovnoj konferenciji Vučić i pritom naglasio da nikoga nije okrivio za svoje zdravlje



BEOGRAD, 19. studenog 2019 (Hina) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u utorak da ima kroničnih problema sa srcem i povišenim tlakom, te da mu je pogoršano zdravstveno stanje narušeno vlastitom nepažnjom i ničime drugim.


»Ja sam kronično bolestan. I danas sam pod terapijom. To su moji problemi, nisam netko tko je najboljeg zdravlja, ali dok god imam snage i energije borit ću se još više i to vam jamčim«, rekao je.


Vučić se u utorak prvi put pojavio u javnosti pošto je u petak popodne bio hospitaliziran u Vojnomedicinskoj akademiji zbog kardiovaskularnih problema.




»Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam kronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i nitko nema veze s tim«, rekao je na tiskovnoj konferenciji Vučić i pritom naglasio da nikoga nije okrivio za svoje zdravlje.


»Nijedne sekunde nisam okrivio nekog drugog za moje zdravlje. To je meni priroda dala, uz prirodu moja nepažnja«, rekao je Vučić i rekao da nije uzimao lijekove za srce i povišeni tlak.


 »Nije bila laka ta noć«, rekao je Vučić i zahvalio »svima koji su brinuli«.


Pogoršanje zdravstvenog stanja predsjednika Srbije njegovi su suradnici i pristaše u prodržavnim medijima i tabliodima dovodili u vezu s nizom pitanja postavljenih Vučiću u petak o aferi s prodajom oružja kojom se dovodi u vezu otac ministra policije i potpredsjednika srbijanske vlade Nebojše Stefanovića, inače Vučićeva bliskog suradnika i dužnosnika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).


Vučić je u utorak nazočio potpisivanju ugovora o gradnji kraka autoceste Ruma-Šabac i brze prometnice Šabac-Loznica i pritom komentirao eurointergacijski proces s Europskom unijom.


Srbija ima spremna četiri pregovaračka poglavlja u pregovorima s EU te od Bruxellesa ovisi kakvu će političku odluku donijeti i koliko će poglavlja biti otvoreno do kraja godine, naglasio je.


»Hoće li biti otvaranja novih poglavlja ili ne – nemam pojma, to ovisi od njima (EU). Kako oni budu odlučili, tako će biti«, odgovorio je na pitanje što očekuje od plana francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za reformu politike proširenja EU i o mogućem otvaranju novih poglavlja za Srbiju.


»Nek’ oni rade svoj posao, mi ćemo svoj«, rekao je Vučić pa zaključio da građane Srbije zanima kako napreduje domaća ekonomija »jer od toga ovisi njihov život«.