Predsjednik Srbije

Vučić o napadu na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu: ‘Ovo se nikad ne bi dogodilo u Beogradu’

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

Bojim se da to nije posljednji takav slučaj, rekao je Vučić



BEOGRAD Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi pomogao vaterpolistima Crvene Zvezde, ni drugima u budućnosti, ako bi zbog napada na njih u Splitu “izbacio bijes iz sebe” već je pozvao Hrvatsku da “svi zajedno poštujući razlike i drugačije pogled na prošlost gradimo drugačiju budućnost”.


“Zašto se to kod njih toliko događa… ja sam siguran, ili se bar nadam s velikom sigurnošću, da se to ne bi dogodilo u Beogradu”, rekao je Vučić novinarima u Vršcu, potvrdivši da je upućena prosvjedna nota Hrvatskoj, prenosi N1.


Kako je rekao, brine ga što “nije to bio samo slučaj s tim huliganima, imate danas splitskog zastupnika koji komentira – sad znate kako je kupati se u moru u veljači”.




“Bojim se da to nije posljednji takav slučaj”, rekao je Vučić, napominjući da je u regiji neopohodna suradnja i da se Srbija za to zalaže.


Vučić se ispričao vaterpolistima što ambasada Srbije nije reagirala tako da zatraži posebnu pažnju policije uoči utakmice jer se računalo da je to rutina, “svake nedjelje igrate” utakmice u raznim sportovima, prenosi N1.