Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2
Sutra: 6° 6° 2
29. siječnja 2020.
EXOR

Vlasnici Fiata kupuju veliku talijansku medijsku grupu

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2019. u 15:39 2019-12-03T15:39:01+01:00

RIM Obitelj Agnelli, osnivači Fiatovog carstva, proširili su vlasničke udjele nad medijima kupovinom talijanske grupe GEDI, koja obuhvaća dnevne listove La Republicca i Stampu.

Holding kompanija Agnellijevih EXOR kupila je 44-postotni udio u medijskoj grupi GEDI od CIR-a za 102,5 milijuna eura, saznaje se iz priopćenja objavljenog u ponedjeljak navečer.

Grupa GEDI uključuje dnevne listove La Repubblica, Stampu i Il Secolo XIX, te nekoliko lokalnih listova i tri radio postaje.

„Uvjereni smo da kvalitetno novinarstvo ima svijetlu budućnost sve dok uspješno kombinira kvalitetno novinarstvo, profesionalizam i neovisnost i potrebe čitatelja - danas i u budućnosti“, objavio je u priopćenju predsjednik uprave EXOR-a John Elkan.

EXOR je također većinski vlasnik grupe The Economist.

Tom će transakcijom EXOR postati najveći dioničar GEDI-ja i na toj poziciji zamijeniti CIR, holding kompaniju talijanske industrijske obitelji De Benedetti.

Nakon zaključenja sporazuma EXOR planira objaviti ponudu za kupnju svih preostalih dionica GEDI-ja koje još nisu u njihovom vlasništvu. Izuzetak će biti 5-postotni manjinski udio koji CIR planira zadržati.

EXOR posjeduje i kontrolne vlasničke udjele u Fiat-Chrysleru, Ferrariju, nogometnom klubu Juventus i reosiguravatelju PartnerRe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze