Oproštaj u dobi od 94 godine

Umrla Liliane Bettencourt, najbogatija žena na svijetu

Hina

Reuters

Reuters

»Liliane Bettencourt je umrla ove noći u svom domu, a 21. listopada bi joj bio 95. rođendan. Moja majka je mirno otišla«, napisala je u priopćenju Francoise Bettencourt Meyers



PARIZ Liliane Bettencourt, nasljednica kozmetičke tvrtke L’Oreal i najbogatija žena na svijetu prema Forbesovom popisu, umrla je u dobi od 94 godine u noći na četvrtak, objavila je njezina obitelj.


»Liliane Bettencourt je umrla ove noći u svom domu, a 21. listopada bi joj bio 95. rođendan. Moja majka je mirno otišla«, napisala je u priopćenju Francoise Bettencourt Meyers.


Na čelu tvrtke koju je američki časopis Forbes 2017. procijenio na oko 40 milijarda dolara, Bettencourt je bila najbogatija žena na svijetu i na 14. mjestu najbogatijih osoba.




Bolovala je od Alzheimeorve bolesti i 2012. se povukla iz javnog života, a iste je godine otišla iz upravnog vijeća L’Oreala i sve vodeće uloge u tvrtki.


Obiteljski holding Thetys, kojim predsjeda njezina kći Francoise je većinski dioničar L’Oreala s 33,05 posto udjela 31. prosinca 2016.


U drugom priopćenju je glavni ravnatelj L’Oreala Jean-Paul Agon izrazio »beskrajnu tugu« nakon objave smrti Liliane Bettencourt.


Posljednjih godina njezino je ime bilo povezano sa sudskim procesima nakon što su neki bliski suradnici osuđeni za zloporabu povjerenja na štetu milijarderke, krhkog mentalnog zdravlja.