Zabrinutost za sigurnost

U Londonu se više nećete moći voziti Uberom? Gradske vlasti odbile im dati novu dozvolu

Hina

REUTERS

REUTERS



Londonske gradske vlasti odbile su zahtjev Ubera za izdavanjem nove dozvole za obavljanje usluga prijevoza zbog zabrinutosti za sigurnost, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.


Utvrđeno je “nekoliko povreda propisa koje predstavljaju rizik za putnike i njihovu sigurnost”, izjavio glasnogovornik ureda za izdavanje dozvola TfL za Press Association.


Važeća Uberova dozovola istječe u ponedjeljak nešto prije ponoći a kompanija će nastaviti pružati usluge do isteka roka za postupak žalbe, navodi PA.




“Sigurnost je naš apsolutni glavni prioritet. Priznajemo da je Uber napravio određena poboljšanja ali neprihvatljivo je da su putnicima dozvolili da ulaze u mini taksije s vozačima koji možda nemaju potrebne dozvole i nisu osigurani”, izjavila je za PA direktorica gradskog ureda za izdavanje dozvola, regulaciju i naplatu troškova Helen Chapman.


“Jasno je da takvi problemi izazivaju zabrinutost, a isto vrijedi i za činjenicu da ne možemo biti sigurni da se slične stvari neće ponoviti”, istaknula je Chapman.


Prema podacima na internetskoj stranici, Uber posluje u 63 zemlje i više od 700 gradova širom svijeta i ima 91 milijun aktivnih korisnika mjesečno. Početkom studenog izvijestili su da su posljednje tromjesečje zaključili s neto gubitkom od gotovo 1,2 milijarde dolara.