Sudar autobusa i kamiona

Strašna nesreća u Njemačkoj: Policija objavila da je u zapaljenom autobusu “vjerovatno poginulo 18 putnika”

Hina

Reuters

Reuters

Nesreća se dogodila na bavarskoj autocesti A9 pokraj grada Muenchberga, u šumovitom kraju blizu granice Bavarske i Tiringije. Autobus se zaletio u stražnji kraj kamiona, koji je vozio polako zbog prometne gužve na autocesti, i zatim izgorio. U autobusu je bilo 46 starijih turista iz Saske i dvojica vozača.



U prometnoj nesreći autobusa na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo u ponedjeljak ujutro ranjena je 31 osoba, a 17 se smatra nestalima.


Autobus u kojem je bilo 48 osoba uključivo dva vozača zaletio se u kamion koji je vozio ispred njega te u potpunosti izgorio.


Stoga je zasad nejasno kakva je sudbina nestalih, rekao je glasnogovornik policije.




Sedamanaest putnika policija je u početku vodila pod oznakom “nestali”, strahujući da nitko od njih nije preživio.


Na koncu su službeni izvori objavili da je u nesreći “vjerovatno poginulo 18 ljudi”.


– Trideset putnika je ozlijeđeno, mnogi teško. Svi ostali, 18 nestalih putnika, vjerojatno su izgubili živote u izgorjelom autobusu, objavila je policija.


Pokažu li se ove brojke točnima, bit će to jedna od najtežih prometnih nesreća u Europi zadnjih godina.


Isprva je postojala nada da su nestali putnici pobjegli u sigurnost obližnje šume, ali potraga za njima nije dala rezultata.


Nesreća se dogodila na bavarskoj autocesti A9 pokraj grada Muenchberga, u šumovitom kraju blizu granice Bavarske i Tiringije. Autobus se zaletio u stražnji kraj kamiona, koji je vozio polako zbog prometne gužve na autocesti, i zatim izgorio.


U autobusu je bilo 46 starijih turista iz Saske i dvojica vozača.


Na mjestu nesreće forenzičari i pripadnici krim-policije pokušavaju identificirati tijela koja se nalaze u izgorjelom autobusu.


Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Frank-Walter Steinmeier priopćili su da su užasnuti nesrećom i izrazili su sućut obiteljima žrtava.


Najgora nesreća na njemačkim autocestama u zadnjih deset godina zbila se 2008. kada je 20 osoba poginulo također u autobusnoj nesreći blizu Hannovera.


»Do kraja dana imat ćemo točan broj mrtvih«, rekao je glasnogovornik policije Juergen Stadter za njemačku mrežu n-tv, dodajući da postoji samo minimalna nada da bi nestali mogli biti pronađeni živi.


Veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca nalazi se na mjestu nesreće koje nadlijeće i nekoliko helikoptera. Autocesta je zatvorena u oba smjera.