Tučnjave pacijenata

Strahota u američkoj ustanovi za skrb: Tri zaposlenice organizirale “Fight Club” za štićenike s demencijom

P. N.

FOTO/Danby House, Facebook

FOTO/Danby House, Facebook

U video snimci se može čuti da jedan od njih dvojice vrišti: "Pusti me, pomozite mi, pomozite mi, pusti me"



Marilyn Latish McKey (32), Tonacia Yvonne Tyson (20) i Taneshia Deshawn Jordan (26) optužene su za dogovaranje borbi između nekoliko pacijenata u ustanovi za pomoć u samostalnom životu Danby House u Sjevernoj Karolini, prenosi LADBible. Otpuštene su nakon incidenta iz lipnja nakon kojeg je policija započela prikupljanje dokaza.


Poručnik Gregory Dorn za Fox 8 izjavljuje: “Kada govorite o nekome tko se ne može sam brinuti za sebe, tome morate posvetiti posebnu pozornost”.


Policija kaže da je u jednom od incidenata, pacijent star sedamdeset i tri godine započeo tučnjavu sa tri godine mlađim pacijentom. Spomenute zaposlenice su stajale sa strane, ohrabrile ih na borbu i snimale tučnjavu. Oba pacijenta boluju od demencije. U video snimci se može čuti da jedan od njih dvojice vrišti: “Pusti me, pomozite mi, pomozite mi, pusti me”. 




U odvojenom je incidentu navodno McKey gurnula istog pacijenta od sedamdeset tri godine u svoju sobu, dok su preostale dvije žene sve to snimile. McKey je optužena za dva pokušaja napada na osobu s posebnim potrebama, a Tyson i Jordan su optužene za po jedan takav napad. 


Ustanova je dala izjavu nakon uhićenja i optužbi. “Danby House ima politiku nulte tolerancije prema lošem ponašanju usmjerenom na ljude pod našom skrbi. McKey, Tyson i Jordan su odmah dobile otkaz u lipnju, kada je društvena zajednica upozorena na situaciju. Službenici blisko surađuju s policijskim odjelom Winston-Salem kroz istragu da bi se pobrinuli da pravda bude zadovoljena. Danby House je pokrenuo i dodatne treninge osoblja te puno stroži postupak zapošljavanja, na sve sadašnje i nove radnike”, stoji u izjavi.