Zapalio se avion

Spektakularna evakuacija 172 putnika iz gorućeg aviona u Las Vegasu, sedmero ozlijeđenih

Hina

Foto screenshot

Foto screenshot

Avion British Airwaysa zapalio se dok se spremao za polijetanje



LAS VEGAS - Avion British Airwaysa zapalio se dok se spremao za polijetanje iz zračne luke u Las Vegasu u utorak te su 172 osobe hitno evakuirane, od kojih je najmanje sedam lakše ozlijeđeno.


U avionu je bilo 159 putnika i 13 članova posade, od kojih tri pilota i deset članova osoblja, priopćio je British Airways.


Na Twitteru zračne luke McCarran piše da je sedam osoba lakše ozlijeđeno.




Nekoliko lokalnih televizija navelo je brojku od 14 lakše ozlijeđenih osoba koje su hospitalizirane, citirajući vatrogasce okruga Clark u Nevadi gdje se nalazi zračna luka Las Vegasa, na zapadu SAD-a.


British Airways je pak spomenuo “manji broj putnika i članova posade odvezenih u bolnicu iz predostrožnosti”, piše u priopćenju.


U snimci iz pilotske kabine objavljenoj na internetu i američkim tv postajama, čuje se pilota kako zove u pomoć: “SOS! SOS! Trebamo vatrogasce!”


Po saveznoj agenciji za zrakoplovstvo (FAA), incident je izbio kad se lijevi motor Boeinga 777-200 British Airwaysa zapalio u trenutku polijetanja čiji je cilj bila londonska zračna luka Gatwick.


“Posada je prekinula polijetanje i iskrcala putnike na pistu putem tobogana za hitnu evakuaciju”, dodao je glasnogovornik FAA Ian Gregor.


“Naše ekipe evakuirale su letjelicu u potpunoj sigurnosti a vatru su ubrzo ugasili pripadnici službi za hitne intervencije zračne luke”, istaknuo je British Airways.