Ratni zločinac

Šešelj nastavlja provocirati. Pogledajte što piše na neonskom natpisu na njegovoj kući u Hrtkovcima

P. N.

Reuters

Reuters

Šešelj je kuću u svibnju ove godine kupio u Školskoj ulici, nedaleko od lokalne katoličke crkve. Mediji u Srbiji ovaj su potez popratili naslovima poput "Lider radikala vraća se među ljude koje je proganjao"



Ratni zločinac Vojislav Šešelj koji je osuđen na Haškom sudu, nastavlja s provokacijama.


Nakon što je nedavno kupio kuću u Hrtkovcima odakle je upravo zahvaljujući njemu protjerana većina hrvatskog stanovništva, jučer je upravo u tom vojvođanskom selu odlučio održati sjednicu takozvane “Centralne otadžbinske uprave” svoje Srpske radikalne stranke. Na sjednici su, kako piše Blic, izabrani novi članovi uprave i određena je visina članarine.


No pažnju medija privukao je jedan drugi detalj. Svoju kuću u Hrtkovcima, Šešelj je, naime, “ukrasio” kičastim neonskim natpisom “Kuća Vojislava Šešelja”.




Šešelj je kuću u svibnju ove godine kupio u Školskoj ulici, nedaleko od lokalne katoličke crkve. Mediji u Srbiji ovaj su potez popratili naslovima poput “Lider radikala vraća se među ljude koje je proganjao”.


“Nitko od Hrvata u Hrtkovcima nije ugrožen”, izjavljivao je Šešelj u to vrijeme. U svibnju mu je već zabranjen stranački miting u tom selu. Tvrdio je da to radi kako bi provocirao režim u Srbiji, na što ima pravo kao svaka oporba na svijetu.