Kaos u Srbiji

Prosvjednici pred zgradom policije traže puštanje privedenih, Obradović: ”Neka dođu po mene, po sve vas”

P. N.

Reuters

Reuters

Nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao izvanrednu konferenciju za medije zbog upada prosvjednika u zgradu RTS-a u subotu, prosvjednici su opkolili Predsjedništvo i onemogućili mu izlazak iz zgrade. Čelnik Dveri Boško Obradović pozvao je prosvjednike da krenu osloboditi privedene



Nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao izvanrednu konferenciju za medije zbog upada prosvjednika u zgradu RTS-a u subotu, prosvjednici su opkolili Predsjedništvo i onemogućili mu izlazak iz zgrade. Čelnik Dveri Boško Obradović pozvao je prosvjednike da krenu osloboditi uhićenog mladića koji je sudjelovao u prosvjedu u subotu, javlja N1.


15:50 Prosvjednici su krenuli u šetnju do stanice policije nakon napuštanja platoa ispred zgrade Predsjedništva Srbije u Beogradu, potvrdili su organizatori prosvjeda.


Boško Obradović kazao je prosvjednicima: “Danas smo pokazali da smo pobunjeni narod koji više neće trpjeti njegove laži, propagandu i diktaturu. Slike obruča oko Predsjedništva kojima smo pokazali diktatoru da ga se ne bojimo obišle su cijeli svijet. Imamo mnogo važniju misiju. Policija hapsi sve ljude koji su bili u zgradi RTS-a”, rekao je Obradović prosvjednicima spomenuvši 18-godišnjeg Pavla koji je zadržan u policiji.




“To neće moći tako. Ako ne netko kriv, kriv sam ja jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene, neka dođu po sve vas”, rekao je Obradović pozvavši okupljene da krenu u prosvjednu šetnju do policijske stanice kako bi oslobodili jednog od uhićenih mladića. 


“Sloboda za Pavla”, povikao je i još jednom zatražio Vučićevu ostavku.


“Ti si izdajnik, lopov i kriminalac”, poručio je Obradović Vučiću. Zahvalio je policijskom sindikatu koji je podržao prosvjednike.


Jedan od organizatora prosvjeda Srđan Marković tvrdi kako policija od jutra privodi prosvjednike koji su u subotu navečer upali na RTS.


Dodao je i kako su dvojica prosvjejdnika uvučena u zgradu Skupštine i organizatori prosvjeda ne mogu stupiti u kontakt s njima. 


Policija je, prema Markovićevim riječima, odbila reagirati, a zbog toga je pozvana specijalna policija. 


“Informacije smo dobili iz provjerenih i pouzdanih izvora”, kaže Marković.


Ranije je na Instagramu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića objavljena fotografija na kojoj on i ministar Nebojša Stefanović – igraju šah. 


“U Predsjedništvu kratak odmor pred poslijepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvijek pobjeđuje nasilnike”, piše u opisu fotografije, javlja N1.