Iran

Potresni prizori s mjesta nesreće: Nema preživjelih među 176 putnika u palom zrakoplovu

Hina

Reuters

Reuters

Glasnogovornik Organizacije civilnog zrakoplovstva Irana, Reza Jafarzadeh rekao je za državnu televiziju da na letu bilo 170 putnika i članova posade, dok novinska agencija IRNA piše da ih je na letu za Kijev bilo 180



Ukrajinski ministar vanjskih poslova Vadim Pristaiko rekao je u srijedu da su u ukrajinskom zrakoplovu koji se srušio ubrzo nakon polijetanja iz Teherana poginula 82 Iranca i 63 Kanađana.


Iranski i ukrajinski dužnosnici potvrdili su da se Boeing 737 Ukraine International Airlinesa sa 176 putnika i članova posade srušio nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija i zapalio. Iranska državna televizija javila je da je zrakoplov pao zbog tehničkog kvara, ali nisu objavljene druge pojedinosti.


U nesreći je poginulo svih 176 ljudi u zrakoplovu. Osim 82 Iranca i 63 Kanađana, u zrakoplovu je bilo 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, zatim desetero putnika iz Švedske, četvero iz Afganistana, troje iz Njemačke i troje iz Velike Britanije, objavio je Pristaiko.




Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da se utvrđuju sve okolnosti nesreće. »Moja iskrena sućut svim rođacima i prijateljima putnika i posade«, dodao je Zelenskij.


Srušeni ukrajinski zrakoplov letio je iz Teherana prema Kijevu. Riječ je o tri godine starom Boeingu 737-NG.


Glasnogovornik Boeinga rekao je da tvrtka prikuplja informacije o padu zrakoplova u Iranu. Američka tvrtka prizemljila je u ožujku svoju flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su se dva zrakoplova tog tipa srušila pri čemu je poginulo 346 ljudi.


»Moja iskrena sućut svim rođacima i prijateljima putnika i posade«, dodao je Zelenskij.


Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se zbog tehničkog kvara nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija s najmanje 170 putnika i članova posade. Boeing 737 srušio se u blizini zračne luke nakon čega se zapalio.


»Vatra je toliko snažna da ne možemo djelovati, a 22 vozila hitne pomoći, četiri autobusa i helikopter su na mjestu događaja«, rekao je Pirhossein Koulivand, šef iranskih hitnih službi.


Glasnogovornik Organizacije civilnog zrakoplovstva Irana, Reza Jafarzadeh rekao je za državnu televiziju da na letu bilo 170 putnika i članova posade, dok novinska agencija IRNA piše da ih je na letu za Kijev bilo 180.


Reuters


Reuters



Reuters


Reuters



Reuters


Reuters



Reuters


Reuters



Reuters


Reuters