Što se to događa?

Policija objavila identitet napadača iz Toronta. No samo par sati kasnije, dogodio se novi incident

Hina

Reuters

Reuters

Muškarac naoružan nožem uhićen je u ponedjeljak nakon incidenta za vrijeme vojne svečanosti pred parlamentom u kanadskome glavnom gradu Ottawi, objavilo je ministarstvo obrane dodajući da nema ozlijeđenih



Napadača koji je tijekom vikenda u Torontu u pucnjavi ubio dvije i i ranio trinaest osoba je Faisal Hussain, objavili su u ponedjeljak kanadski istražitelji koji međutim još uvijek ne znaju motiv napada.


Specijalna jedinica za istrage Ontarija (SIU) objavila je da su razgovarali s članom obitelji 29-godišnjeg napadača prije objave njegova identiteta.


Napadač je nedugo nakon napada pronađen mrtav a obdukcija će pokazati je li nastradao u razmjeni pucnjave s policijom ili je počinio samoubojstvo.




Hussainova obitelj kazala je da je imao ozbiljne probleme s mentalnim zdravljem, objavila je kanadska televizija.


Napad se dogodio u nedjelju u četvrti Greektown u Torontu.


Šef policije u Torontu Mark Saunders izjavio je kako policija još uvijek ne zna motiv napada.



Muškarac naoružan nožem uhićen je u ponedjeljak nakon incidenta za vrijeme vojne svečanosti pred parlamentom u kanadskome glavnom gradu Ottawi, objavilo je ministarstvo obrane dodajući da nema ozlijeđenih. 


Nekoliko sati prije, naoružani napadač ustrijelio je dvoje ljudi u Torontu, najvećemu kanadskom gradu.


U priopćenju ministarstva navodi se da se incident u koji je upleten »muškarac s nožem» dogodio za vrijeme svečane smjene straže koja je popularna među turistima.


Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) priopćila je da je nakon incidenta muškarac uhićen. Glasnogovornik RCMP-a nije objavio druge pojedinsoti, rekavši tek da je osumnjičeni predan otavskoj policiji.


Sigurnost na Parliament Hillu znatno je povećana nakon što je u listopadu 2014. naoružani muškarac ustrijelio vojnika u središtu Ottawe i zatim upao u zgradu parlamenta. Ubili su ga policija i čuvari.


Torontska policija u ponedjeljak istražuje motive napada u kojem su ubijene djevojčica od deset i djevojka od 18 godina te ranjeno 13 osoba u ulici punoj restorana. Napadač je poslije pronađen mrtav.


»Ne znamo zašto se to dogodilo«, rekao je novinarima zapovjednik torontske policije Mark Saunders, dodajući da neće nagađati o napadačevim motivima. »Prerano je da se bilo što isključi«, ustvrdio je.